dinsdag 17 december 2013

Hij staat

Mijn uitrustweek begon met een dagje “witte tornado”. Ik draaide zes wassen (want dochter-uit-Durham vroeg en kreeg toestemming om haar vuile was mee te nemen in plaats van het op college tegen betaling te moeten doen), zette de houten meubels in de olie, poetste de spiegels en de glasplaten, lapte het grote raam van binnen en van buiten, stofzuigde de bank en de vloer, dweilde de vloer en was toen eindelijk klaar om de kerstversiering te gaan halen. Maar toen was de dag om ook.

Eigenlijk was ik te moe. Ik dacht al dat de kerstboom zo raar stond te wiebelen. De poten bleven wegdraaien. Maar ik ging stug door met lampjes ophangen. Ik was net klaar toen de boom met lampjes en al omviel. Toen bleek dat er nog drie schroeven waren waarmee je de poten vast kon zetten. Tja. Inmiddels waren wel de lampjes kapot. Maar gelukkig had ik net besloten dat ik overdreven veel lampjes had. Dus haalde ik er een streng van 30 uit en deed er twee van 20 in. Kan ook. Daarna zette echtgenoot de piek erop, hing ik de drie glazen hangers die ik van mijn moeder kreeg erin (daar mag niemand anders aankomen) De piek en de glazen hangers van mijn moeder die er al in zaten waren gelukkig nog heel en toen was het wachten op dochters die wilden helpen met versieren. Dochter-met-eigen-flat heeft nu haar eigen kerstboom, dus die vond het niet nodig, jongste had haar enkel verzwikt, dus versierden dochter-uit-Durham en ik samen de boom. Hij staat.

20131217 (Large)

Meer foto’s? Morgen misschien. Ik heb uitgeslapen vanochtend en moet echt dringend wat gaan doen…

6 opmerkingen:

 1. Gelukkig had je de glazen hangers en de piek nog niet in de boom toen deze omviel.

  groeten Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, eigenlijk zaten ze er dus wel al in. Ik realiseerde me na het plaatsen dat ik met mijn nog niet bepaald wakkere hoofd het verhaal niet helemaal chronologisch had verteld, maar heb dat maar even zo gelaten ;-) Gelukkig ving ik de boom op tijd op en was alles nog heel.

   Verwijderen
 2. Ha,ha, rustweek en dan na 1 keer uitslapen aan de gang. Ik heb nog niets voor kerst klaar en huis is ook nog vies, Iedere dag komt er iets onverwachts tussen.
  Vanavond kaarten schrijven en misschien morgen kamer aanpakken. Kom zelfs niet tot haken en attic 24 heeft juist kleine kerststerretjes op haar blog gezet.
  Gewoon blijven ademhalen, leuk dat al je dochters er zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach ja. Ik hoef in ieder geval nergens heen deze week, dat scheelt toch. Behalve mijn wekelijkse rondje boodschappen dan. En... nou ja, het voelt in ieder geval rustiger ;-) Ondanks meer dochters thuis, want dat is helemaal niet rustig. Maar wel enorm gezellig.

   Verwijderen
 3. Oh niet handig dat hij omviel met alles er op en er aan :)

  BeantwoordenVerwijderen