donderdag 19 december 2013

Gas terug

Bloggen is één van mijn grootste hobby’s. Daarom doe ik het ook al zo lang. Maar tegelijkertijd word ik me steeds bewuster van de valkuilen.

Vergelijken met anderen en je daardoor onzeker gaan voelen is er daar één van. En ook: niet bloggen over wat je doet, maar dingen doen om erover te bloggen.

De afgelopen paar maanden heb ik mijn blog behandeld als een tijdschrift, met een min of meer vast schema, vooruitwerken en deadlines die ik gemakkelijk haalde, afgewisseld met spontane dagboekachtige stukjes als ik iets beleefde dat ik wilde delen. Die manier van bloggen gaf me het gevoel dat ik het volledig onder controle had, ook al kostte het best veel tijd om dagelijks een stukje te plaatsen. Ik voelde me er goed bij en ik ben ook zeker van plan om op deze manier door te gaan.

Maar ja, het blijft een hobby. En die moet af en toe wijken voor dingen die belangrijker zijn.

Werk, huishouden, maar ook mijn gezin. Vooral mijn gezin. En in deze tijd voel ik dat het meest.

Ik wil niet al een halve dag lopen stressen omdat mijn idee voor het recept van vandaag misgelopen is (want ik wilde het recept uit dit bericht van vorig jaar weer maken, maar kan geen pepermuntstaven vinden).
Ik wil niet iedere dag schrijven waar ik het nu weer zo verschrikkelijk druk mee heb gehad. Want dat is misschien allemaal heel eerlijk en herkenbaar, maar het wordt wel een beetje een zeurblog zo.
Ik wil niet zenuwachtig worden omdat ik nog steeds geen sfeervol kerstverhaal geschreven heb. En ik wil dat kerstverhaal er zeker niet “even uitpersen”, omdat ik het nu eenmaal beloofd heb. Dan wordt het alles behalve sfeervol tenslotte.

Ik wil deze dagen met mijn gezin beleven en ervan genieten. En dat gevoel, achteraf, delen op mijn blog.

Daarom neem ik even wat gas terug wat bloggen betreft. Ik ga ik jullie bij deze heel, heel fijne feestdagen wensen., en tot “ziens” (lezens/blogs) na Kerst!

20131219wens (Large)

p.s. Heel misschien duikt er toch nog een kerstverhaal op in mijn hoofd en dat zal ik dan nog voor Kerst plaatsen, maar mocht je iets te lezen zoeken, dan vind je hier de hele lijst van de afgelopen jaren.

7 opmerkingen:

 1. Jij ook hele fijne feestdagen, doe maar lekker even je eigen ding, is soms veel belangrijker.... en leuker dan dingen waarvan je denkt dat ze 'moeten'.
  Geniet van de rust en de extra tijd die dat met zich mee brengt, dan komt de inspiratie vast vanzelf :) Geniet van je dagen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo werkt het in deze tijd zeker ook als je kinderen er zijn, veel belangrijker om daar mee op te trekken i.p.v. in je hoofd met je doelstellingen bezig te zijn . Geniet van de vrijheid en fijne kerstdagen. Zal je goed doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vond het heerlijk elke dag een stukje van je te lezen. Kijken of je al weer wat geplaatst had was het eerste wat ik tegenwoordig 's ochtends deed.
  Maar ik snap wel dat het ook druk geeft.
  Veel plezier met elkaar de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Geertrude! ik heb het ook geprobeerd. Elke dag bloggen. Maar het past niet. Want dit jaar zet je de kerstboom er op, maar is dat volgend jaar anders (als het wel zo is is het een reden om te bloggen :)) Dus blog ik als ik zin en tijd heb en vooral: als er iets is wat me bezighoudt en waar ik over wil vertellen. Soms een paar weken niet. Kan gebeuren. Maar dat is dan maar zo.... Fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen