dinsdag 10 december 2013

Drie Dingen op Dinsdag ~ een drukke week

Ik zei het vorige week al, dit is een extreem drukke en chaotische maand (en dat zegt wat, als je mijn normale leven kent). Vandaar dat het sinds dat berichtje ongeveer zo ging:

Woensdag: boodschappen, laatste sintcadeautjes kopen, beetje schrijven.

Donderdag: sintcadeautjes inpakken, 21 gedichtjes schrijven, nog een laatste cadeautje halen, beetje puinruimen, heel klein stukje schrijven, Pakjesavond vieren

Vrijdag: verhuizende familie helpen met inpakken. Omdat zij niet bepaald om de hoek wonen is dat een hele-dag-klus.

Zaterdag: hoofdpijn die vrijdag begon op te zetten verandert in een heuse aanval. Dat duurt dus weer drie dagen. Computer blijft uit, nadenken gaat niet. Op mijn dooie gemak boven opgeruimd en schoongemaakt.

Zondag: hoofdpijn op hoogtepunt. Echtgenoot bouwt kastje in de keuken, ik vul het met spullen. Dat kan logischer ingedeeld worden, maar nu even niet.

Maandag: wakker met hoofdpijn. Tja, drie hele dagen, altijd. Ga met echtgenoot inpakken op kantoor. Schrik van puinhoop. Maak plan met echtgenoot voor handigere opslag in ons minikantoor aan huis. Halen planken, plankendragers, gaan terug voor juiste maat plankendragers. Ik haal plastic ladenkastjes voor alle kabeltjes (IT-bedrijf…) en meteen een cadeautje voor de zondag-al-jarige. Echtgenoot wil zelf de kabeltjes uitzoeken. Mag van mij, graag zelfs. Hoofdpijn is bijna weg, maar wie dat soort aanvallen ook heeft weet hoe moe je daarna bent…

Weten jullie meteen waarom ik gisteren niet geblogt heb. Ik vond het niet leuk, want ik doe dat nu al een paar maanden keurig iedere werkdag. Maar voorbereiden in het weekend ging dus niet en maandag besloot ik na een korte paniekaanval dat mijn prioriteiten even ergens anders lagen. Tja… loslaten…

De drie dingen die jullie uit mijn bericht over geen drie dingen kunnen kiezen hadden gedestilleerd:
:: Boek schrijven ~durf ik toe te geven dat ik 26.000 woorden geschreven heb in iets meer dan een week? Tja. Veel. Maar nu ligt het dus even stil.
:: Kantoor verhuizen ~ in volle gang. Gelukkig doet echtgenoot het rottige werk (wat extra handig is omdat hij weet wat er weg mag, ik niet)
:: Kamer dochter schoonmaken ~ die ligt tegenover het kantoortje, dus alles wat we even kwijt moeten is daarheen verplaatst. Moet nog even geregeld worden. Voor zondag. Terwijl ik vrijdag en zaterdag help met die andere verhuizing. Donderdag dus. Hoop ik ;-)

Foto’s waren al lastig en zijn op dit moment nog niet van toepassing (ons thuiskantoor is wel 7 vierkante meter, dus je kunt je voorstellen dat het niet meevalt om daar spullen bij te zetten terwijl er al twee bureaus, twee kasten en een printerkarretje stonden).

Het grappige is dat ik wel voor- en nafoto’s van andere klusjes heb. Want toen ik zaterdag mijn naaitafel had opgeruimd baalde ik enorm van al die plastic doosjes (die stonden eerst in de kast beneden en toen was het wel handig, maar zo in het zicht vind ik het niets).

20131210 (1) (Large)

Dus haalde ik wat weckpotten en blikjes die in de keuken overbodig waren geworden (want daar wil ik dus juist af van alle rommeligheid) en deed mijn spullen daarin over. Veel beter leuker!

20131210 (2) (Large)

20131210 (3) (Large)

Ik ben nog niet klaar met deze naaitafelmetamorfose, want door de opruiming in het kantoor kwam er een boekenrekje vrij waar mijn potten en blikjes prachtig in passen. Meer ruimte op de tafel is ook wel fijn. Wordt vervolgd…

Oh, en dat keukenkastje van zondag? Dat zag er zo uit:

20131210 (4) (Large)

20131210 (5) (Large)

Vooral de originele tegeltjes van de keuken-toen-we-dit-huis-kochten doen het hem, vind ik ;-)
Hier stond een ingebouwde vaatwasser, maar die hebben we vorig jaar al afgedankt vanwege het stroomverbruik. En omdat ik met de hand afwassen gewoon geen straf vind. Maar het was wel altijd de bedoeling dat ik er dan extra kastruimte aan overhield.

Echtgenoot heeft een standaardkastje van de doehetzelfzaak aangepast op de juiste maat en het deurtje dat voor de vaatwasser zat voorzien van scharnieren. Het ziet er weer helemaal netjes uit. En ik kan er een berg spullen in kwijt.

20131210 (6) (Large)

Al met al nog best een hoop gedaan dus (al was het leeuwendeel deze keer voor echtgenoot, terwijl ik normaal gesproken alleen schrijf over wat ik zelf aan klusjes doe).

En jullie? Ook tussen de bedrijven door toch nog wat werk verzet? Of heerlijk aan het winterslapen? (dat is eigenlijk mijn standaardplan voor december, maar het lukt nooit)

11 opmerkingen:

 1. oh jah ik zou het wel willen hoor een winterslaapje en dan weer in d e lente met mooier weer wakker worden....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar dan zou je alle feestdagen missen... Even wachten tot januari, denk ik ;-) Ik neem me altijd voor om in december heel relaxed te zijn, niet te haasten, lekker binnen bij de kachel te lezen enzovoorts. Maar meestal ren ik me rot.

   Verwijderen
 2. Drie dagen hoofdpijn.
  Hoe bekend klinkt dat.
  We willen vast gewoon te veel.
  Hopelijk voel je je snel weer goed.
  Groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag ging het goed. Alleen zo moe, maar dat ken je dan vast ook wel ;-)
   Ik probeer niet te veel te willen (vandaar het overslaan van mijn maandagblogje), maar er zijn op dit moment heel veel dingen die gewoon moeten. Gelukkig zou dat volgende week weer wat minder moeten zijn.

   Verwijderen
 3. Zo herkenbaar na veel gedaan te hebben een terugval. Vind dat je best nog heel veel gedaan hebt met hoofdpijn. Wij zijn vanmorgen ook aan het schuiven gegaan in kamer en hal.
  Mijn bureautje staat weer in de huiskamer, na een lange tijd als opruimmeubel in de hal dienst te hebben gedaan. Wat daar allemaal uit te voorschijn kwam niet te beschrijven,Lades mogen er pas in als ze opgeruimd, gesorteerd en van alle onnodige spullen ontdaan zijn. Ik kan nog even vooruit. Hoop dat je hoofdpijn weg is , vaak is het wel een seintje dat je te veel gedaan hebt , maar ja jij bent niet te stoppen.Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt meer dan het is, hoor ;-) Onze slaapkamer leek een puinhoop, maar ik heb daar blijkbaar genoeg ontrommeld nu. Het was vrij snel opgeruimd en met steeds even rusten tussendoor ook gauw schoon.
   Herkenbaar, rommel die uit een bureau komt. Je wil niet weten wat er allemaal uit dat kantoor kwam. Maar we zijn er bijna doorheen.
   De hoofdpijn is weg inderdaad en ik hoop dat het even wegblijft, want deze week moet ik er echt nog even tegen aan...

   Verwijderen
 4. Drie dagen hoofdpijn, dat is niet meer. Het ontregelt je hele doen en laten.
  Fijn dat het nu weer beter gaat.
  Dat nieuwe keukenkastje is helemaal mooi! Zo komen de rest van de kastjes/deurtjes ook weer beter tot hun recht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is altijd weer een tegenvaller, want het gebeurt natuurlijk altijd als ik het al druk heb. Maar ja, je doet er niets aan, dus ik laat het meestal maar gewoon over me heen komen.
   En ik ben dolblij met het kastje, nu ziet het er weer uit zoals het hoorde te zijn.

   Verwijderen
  2. Ik wilde typen 'dat is niet mis' ipv 'meer', maar dat had je evengoed wel begrepen denk ik :-)

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Tja... gelukkig weet ik dat het zo lang duurt. Na jaren van: hopelijk is het morgen weer over, accepteer ik nu maar meteen dat ik drie dagen kwijt ben (of eigenlijk vier of vijf voor ik weer helemaal op de been ben). Het is niet anders...

   Verwijderen