vrijdag 29 november 2013

Voorpret

De voorbereidingen zijn in volle gang.

20131129 (1) (Large)

20131129 (2) (Large)

20131129 (3) (Large)


Zaterdag vieren we Sinterklaas met mijn ouders en mijn zus en haar gezin.

Eigenlijk had ik alles eens een keer heel ruim gepland, maar toen kreeg ik ineens inspiratie voor een heel nieuw boek en heb ik dus wat uurtjes (nou ja, bijna twee hele dagen) gebruikt om te schrijven. Moet kunnen, want zo’n echte inspiratiegolf, dat is heerlijk. Soms is schrijven gewoon werk. Leuk werk, dat wel, maar toch. De afgelopen twee dagen was het geen werk. Dat was puur genieten.

Maar vandaag moet ik het loslaten en ertegenaan met de voorbereidingen voor morgen. Ik hoef alleen nog maar het huis toonbaar te maken, erwtensoep te koken, een boodschappenlijstje te maken, boodschappen te doen, meer kruidnootjes te bakken, misschien toch nog een salade in elkaar te gooien, tomatensoep te koken (voor de vegetarier(s) en mezelf – want ik lust geen erwtensoep), 9 cadeautjes in te pakken en 9 gedichtjes te schrijven, de zak op te zoeken (oh ja, die lag in de opgeruimde kleding/zolderkast, dat scheelt) en…

Pfff. Het wordt een druk dagje. Maar dat hoort erbij. Altijd alles op het laatste moment. Het zou gek zijn als het anders was. Het hoort bij de voorpret.

Ik wens jullie allemaal een heel gezellig weekend (met of zonder sinterklaasdrukte)!

8 opmerkingen:

 1. Oh, gelukkig je hoeft maar een paar dingen te doen vandaag ;-)
  Hele fijne Sinterklaasviering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En ach... ik zit nog steeds met een rommelig huis maar ik heb net bedacht dat het er met tien mensen en bergen pakjes en eten toch niet schoner op wordt, dus ik ga morgenochtend nog even met de franse slag aan de gang en vind het dan wel goed ;-)

   Verwijderen
 2. Hahahahahahaha, das peanutssssssss, toch????? :) :) :)
  Als je nou uit dat schrijfhoekje wegblijft...... moet het je lukken, succes meis!!!!
  En heeeeeel veel plezier!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, dan merk je ineens hoe lastig het is dat je alles op de computer doet. Tekstverwerker open voor de gedichtjes, even nog naar het verhaal kijken, uur verder, toch maar een gedichtje, mag ik daarna nog even... Ahem. Nog zeven gedichtjes dus (en het is al zeven uur 's avonds)... (maar de soep is klaar en de boodschappen zijn gedaan)

   Verwijderen
 3. Gek is dat hè, alsof drukte ook andere dingen kan doen 'ontvonken' :-) Als drukte niet zo snel kon omslaan in overdruk, zou het misschien wel verslavend kunnen zijn :-) Enfin, hele fijne en gezellige dagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is het al verslavend... Want waarom moet ik per se nog een salade maken? En meer kruidnootjes (oke, allergieën, maar ze kunnen ook wat minder snoepen)? En... ach, het is gewoon leuk. En het verhaal blijft groeien, dus dat gaat ook gewoon goed.
   Bedankt!

   Verwijderen
 4. Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.... vandaag Sinterklaas vieren, hopelijk heb je alles op tijd klaargekregen, een fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen