woensdag 13 november 2013

Stijlvol gestyleerd (of toch niet)

Ik lees een aardig rijtje Amerikaanse blogs die over het opknappen en inrichten van huizen gaan. Daar zijn we zelf ook al jaren mee bezig, dus dat vind ik boeiend. De grote klussen zijn leuk om te volgen, maar ik vind ook de kleine decoratieacties erg inspirerend.Zoiets als dit, dit of dit (bijna onderaan de post), bijvoorbeeld. Dat wil ik ook wel. Alles op elkaar afgestemd, perfect gestyleerd, alles op kleur, gezellig… enzovoorts.

Enthousiast besloot ik onze (nep)haard een “restyling” te geven. Die zag er al maanden hetzelfde uit, met eigenlijk niet meer dan een plant en een leeslamp. Oh ja, en een foto van de dochters. Dat dan weer wel. Maar echt gestyled was het niet.

Ik ging aan de gang met mijn nieuwe kaarsenstandaards, kaarsen, een stapel boeken en andere accessoires in de juiste kleuren (want dat doen die Amerikaanse vrouwen dus ook altijd).

En kwam er toen (alweer) achter dat ik dat soort dingen prachtig vind op foto’s, maar niet in het echt, in ons piepkleine en toch al overvolle huis. Daar staat zoiets al gauw rommelig.

Dus haalde ik de helft weer weg.

20131113 (1) (Large)

Eigenlijk is het nog steeds aan de rommelige kant naar mijn zin met die kaarsenstandaards aan weerszijden van de plant, maar man en dochters vinden het gezellig staan, dus ik houd het er maar even op. Ik ben nu eenmaal geen Megan, Jen, Sherry of andere stijlgoeroe. Ik ben gewoon een hollandse huisvrouw. Die ook nog straal vergeten is voor- en tijdensfoto’s te maken, even overwogen heeft om dat achteraf nog helemaal na te spelen en toen tot de ontdekking kwam dat ze deze week nog 10.000 13.000 woorden aan een Favorietroman moet schrijven. Die tussenstapjes moeten jullie er dus maar even bijdenken. Gelukkig heb ik nog een bijna lege bovenkant van een kast waar ook nog “iets” mee moet gebeuren…

20131113 (2) (Large)

6 opmerkingen:

 1. Wat ben je heerlijk ijverig en ook nog ijverig met bloggen daarover.

  Je haard ziet er heel sfeervol uit. Jouw planten zien er ook altijd zo goed verzorgd uit. Vroeger had ik ook heel veel kamerplanten, maar dat is in de loop der jaren steeds minder geworden.
  Eigenlijk vind ik dat wel jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja, als ik echt ijverig was geweest had ik die voor- en tijdensfoto's gemaakt ;-)
   Mijn planten... tja. We hebben er extreem veel, zeker volgens de huidige standaarden, maar ik zou niet zonder willen. En goed verzorgd... ze gedijen onder liefhebbende verwaarlozing, zeg ik altijd maar (zo eens in de tien dagen een plens water).

   Verwijderen
 2. Hoi Gerlinde ,
  Ik ben ook gek op stylen, vooral om een rustig beeld te krijgen. Heb naar je foto"s gekeken. Een tip ,de groene plant springt er teveel uit. Leg de dennenappels en het hout op een platte schaal en zet die er eens tussen in (of leg ze tegen de muur aan). Ik denk dat je qua kleur een mooiere harmonie krijgt en betere verhouding in hoogte. Of een plant die lager is dan de kandelaars. Zomaar een tip, leuk dat je de kringloopvondsten een plaats in je huis hebt gegeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat geweldig dat je zo meedenkt! Ik weet niet of ik het toe ga passen, want ik weet eigenlijk niet waar ik dan met die plant naar toe moet (die hoort daar), maar het klinkt inderdaad als een goed plan. Ik denk wel dat het qua hoogte in werkelijkheid net iets anders overkomt, want er hangen spiegels boven die ik kunstig vermeden heb in mijn foto's. Het zijn namelijk van die golvende Ikea-spiegels. Ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Oh ja, en die plant verbergt een stopcontact dat op een nare hoogte zit (achter de blaadjes rechts, die een beetje omhoog staan omdat ik ze ervoor gelegd heb).
   Maar zo'n schaal klinkt goed. Ik ga er eens over nadenken. Bedankt!

   Verwijderen
  2. Ik bedoel natuurlijk Geertrude i.p.v. Gerlinde. Sorry!
   Het was ook zomaar een reactie , omdat ik erg van inrichten houd.
   Ik weet niet wat er boven hangt en daar staat de plant misschien weer goed bij.

   Verwijderen
  3. Haha, ik ben wel gewend dat mijn naam mensen in de war brengt ;-)
   En ik vond jouw idee erg goed, hoor. Ik heb alleen zo idioot veel planten dat de rest van de decoratie daaromheen gepland wordt ;-)

   Verwijderen