vrijdag 8 november 2013

Kringloopvondsten

Ik wilde wel weer eens een kringlooppostje doen, maar het probleem is dat ik van alles zie wat ik zou willen kopen, maar dat vervolgens niet doe. Omdat ik wil minderen, omdat we misschien binnen een paar jaar naar heel ver weg gaan verhuizen en ik het niet zie zitten om een container vol rommeltjes mee te nemen en omdat ik het vaak wel leuk vind om te zien, maar niet om te hebben.
Maar toen bedacht ik dat ik dat laatste natuurlijk gewoon wel kan laten zien. Ik heb dus heel brutaal foto’s staan maken in de kringloopwinkel (wel met mijn telefoon overigens, dus alweer excuses voor de lage kwaliteit). Als ik nu even een linkje plaats naar welke kringloopwinkel het was, vinden ze dat vast niet erg, want wie weet gaat er iemand snel één van mijn vondsten halen.

Deze eierschaal met peper en zoutstel verdween bijna in mijn mandje. Alvast voor pasen. Hoewel het bij elk uitgebreider ontbijt (met Kerst?) niet misstaat. Maar ik heb al eierdopjes en we gebruiken geen peper en zout bij de eieren. Dus liet ik hem toch staan. Met tegenzin.

20131108 (2) (Large)

Ik schreef het al eens eerder: ik heb een zwak voor blikjes. En deze vind ik erg mooi. Het deksel klemt niet, dus je kunt er geen dingen in vershouden, maar voor snoepjes, chocolaatjes, suiker, knopen, lintjes of iets dergelijks is hij heel geschikt. Uh… waarom heb ik hem niet meegenomen?

20131108 (3) (Large)

Ik ben al tijden van plan om tegeltjes met grappige teksten te verzamelen en deze viel wel in die categorie. Maar ik bedacht ineens dat ik geen plek heb om die dingen op te hangen. Dus liet ik hem liggen. Ik weet niet meer wat er op die andere stond, maar die was minder leuk.

20131108 (4) (Large)

Ik heb niet alleen een zwak voor blikjes, maar ook voor dienbladen. Wat nog onlogischer is, want ik gebruik er eentje een keer per dag voor de soepkommen en verder is de afstand van de keuken naar de huiskamer klein genoeg om het zonder te doen. Bovendien is deze antiek (denk ik) en daar ga je geen bekers hete thee op zetten. Misschien om aan de muur te hangen? (ik moet een huis met meer muren, dat is duidelijk)


20131108 (5) (Large)

Dit jaar zijn ze al vroeg begonnen met de kerstshow. Ik word altijd hebberig van al die kerstballen, op kleur gesorteerd. Maar ik heb er al te veel.

20131108 (6) (Large)

Deze kerstman heeft mijn hart gestolen. Ik vind hem geweldig. Hij kijkt zo olijk en je kunt bijna niet wachten tot hij een gezellig kerstliedje gaat spelen op zijn viool. Maar voor die prijs kon ik hem echt niet mee nemen. Als ik het me goed herinner was hij 47,50 euro. Dat vind ik te veel voor iets wat ik maar drie weken per jaar neer zet.

20131108 (7) (Large)

Even tussendoor: vinden jullie ook niet dat elke boekenwinkel zoveel boeken zou moeten hebben? Dit is nog geen kwart van wat hier staat. Meer dan genoeg keuze. Waarom ik niets meegenomen heb? Ik had een paar boeken voor de vakantie aangeschaft, die bij nader inzien niet in mijn koffer pasten. Die moeten eerst uit. En eigenlijk moet ik schrijven, niet lezen (dat botst bij mij altijd, ik moet echt in een verhaal zitten om te kunnen schrijven en als ik dan een boeiend boek ga lezen, zit ik daar ineens in).

20131108 (8) (Large)

Deze pentekening had iets wat me trok, maar ik zat alweer met dat gebrek aan muur. Zoiets verdient een mooie plek, vind ik. Er stond onder: voedselpakketten worden gedropt boven Rotterdam, 1945. Ik verbeeld me zelfs dat ik de plek herken, want dit zou wel eens het deel van de Rotte kunnen zijn dat hier vlak bij ligt. Of elk ander willekeurig deel waarschijnlijk. Maar toch.

20131108 (9) (Large)

Verder was er nog een spinnewiel, dat ik dolgraag zou willen hebben, maar wegens gebrek aan tijd en ruimte niet koop. Er staat er trouwens altijd wel eentje en ik kijk er altijd even naar, maar het gaat echt niet. Een paar jaar geleden kreeg ik er zelfs drie tegelijk aangeboden van familieleden, maar ik heb besloten dat spinnen voor mij niet de handigste hobby is (niet alleen gebrek aan tijd en ruimte, maar nog meer factoren). En er was een secretaire, heel eenvoudig, uit de jaren 50 schat ik. Geen ruimte voor, maar als we ooit groter gaan wonen, wil ik heel graag zoiets hebben.
Van beide dingen heb ik wel foto’s gemaakt, maar de camera van mijn telefoon kon het gebrek aan licht niet aan, dus die zijn mislukt.

En dan nog iets in het kader van “wat zou je echt nooit kopen”. Sorry voor de mensen die dit wel mooi vinden, maar smaken verschillen nu eenmaal en zo’n doormidden gehakte dolfijn is het niet voor mij.
Echtgenoot is trouwens beduidend kunstzinniger dan ik, want die zei dat ik het verkeerd zag. De glazen plaat is het water en die dolfijn steekt daar dus half bovenuit. Oh. Ja, nu je het zegt... En toen ik het eenmaal zo zag, bedacht ik dat een dergelijke tafel wel mooi zou zijn bij een zwembad. Ligbedjes ernaast, cocktailtje erop. Misschien zou ik hem dan toch kopen. Of het in ieder geval overwegen. Maar voor in mijn oerhollandse, piepkleine huiskamer vind ik het niets.

20131108 (10) (Large)

Wat ik dan wel mee nam? Dit:

20131108 (1) (Large)

En nu hoop ik maar dat wat ik daarmee wil doen er net zo goed uitziet als ik in gedachten heb, want anders was het toch weer zonde van mijn 4,70 euro…

Zijn jullie ook zo kritisch bij de kringloop? Of geldt het principe "kringloop = goedkoop dus het mag"? (bij mij was dat vroeger wel zo). En wat vinden jullie van de dolfijn en de kippen?

6 opmerkingen:

 1. Oh die kippen zijn echt leuk, ik zou ook echt moeite hebben gehad om die te laten liggen. Hier nam ik eerder ook alles mee wat ik leuk vond bij de kringloop, maar ik heb gewoon ook te veel spullen. Dus kijk nu ook kritischer naar wat ik wel meeneem en wat niet. Ik kan ook genieten van wat ik tegenkom zonder het te kopen. En dat tafeltje met die dolfijn, nee ook niet mijn smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, die kippen... ze blijven leuk. Maar ik heb net dit weekend weer een stukje kast leeggeruimd, dus ik ga me beheersen. Je zou ook kunnen zeggen dat ik er nu wel ruimte voor heb, natuurlijk. Eh... nee.

   Verwijderen
 2. ja ben kritisch in de kringloop. Zeker omdat ik mijn huis minder vol wil hebben.
  Vind het nu leuk om voor kleinzoon te kijken. Ik breng er meer naar toe dan dat ik er koop. Kan wel lang rondscharrelen en rondkijken en me voorstellen dat als ik een huis van kringloopspullen zou moeten inrichten, wat ik dan zou kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is bij mij de laatste tijd ook het geval, ik breng meer dan ik meeneem. En wat jij doet, doe ik ook. In gedachten een heel huis inrichten met kringloopspullen. Zo leuk!

   Verwijderen
 3. Geertrude,
  het getuigt van smaak wat je meenam en wat je liet staan!
  En eh, weet je dat er nog vaak echt zilver bij de kringloop staat: mijn zusje kocht 2 kandelaars voor samen 5 euro. Veilinghuis veilt ze nu, tussen 250 en 300 euro....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je ;-) Ik hoop ook altijd op zo'n vondst, maar tot nu toe lukt het niet. Ik denk dat er bij de mensen die de spullen uitzoeken een paar met verstand van antiek zitten...

   Verwijderen