maandag 4 november 2013

In de (moes)tuin

Ik was wel benieuwd hoe de moestuin er na een maand bij zou liggen. Het was ongeveer zoals ik verwacht had. Veel onkruid. Maar er waren toch ook nog een paar verrassingen.

Zo lijkt deze krop sla me best eetbaar. En er staat nog een heel klein kropje lollo rosso voor ook (de plant ernaast is onkruid).

20131104 (1) (Large)

De prei staat er prima bij. Daar gaan we nog heel wat maaltijden van genieten.

20131104 (2) (Large)

Ik vond het een beetje jammer dat ik de rode bladeren van de kersenboom gemist heb (die zijn er bijna allemaal afgewaaid), maar gelukkig doen de aardbeiplantjes ook aan herfstkleuren.

20131104 (3) (Large)

Het azteeks zoetkruid doet het ook goed.

20131104 (4) (Large)

20131104 (5) (Large)

De andijvie is er minder goed aan toe.

20131104 (6) (Large)

En ook hier (in de kruidenbak) heeft een krop sla goed zijn best gedaan.

20131104 (7) (Large)

Ik denk niet dat de goudsbloemen nog gaan bloeien, maar ik laat ze wel staan. Als het weer heel zacht blijft, zou het nog kunnen.

20131104 (8) (Large)

En selderij heb ik meer dan genoeg. Daar moet ik binnenkort eens soeppakketjes van maken voor in de vriezer, dan denk ik er tenminste aan om het te gebruiken.

20131104 (9) (Large)

Het is jammer dat de boerenkool de aanval van rupsen en slakken niet overleefd heeft, want daar vind ik het nu echt weer voor. Maar al met al verbaast het me hoeveel er nog groeit. En in mijn vriezer ligt ook nog een voorraadje bonen en wortels. Het was duidelijk een goede zomer.

En hoe is het met jullie (moes)tuinen? Al helemaal in winterslaap of groeit er toch ook nog iets moois of eetbaars? Boerenkool misschien?

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooie groente en kruiden! Hier groeit vooral veel onkruid, maar toch ook nog wat sla, andijvie, kool (met rupsen), aardperen en volop goudsbloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook al rupsen... zijn die niet weggespoeld met al die regen? ;-) Aardperen wil ik volgend jaar ook planten, die zouden een periode van verwaarlozing (als wij weer rond dezelfde tijd op CuraƧao zijn dus) moeten kunnen doorstaan...

   Verwijderen
 2. Hier zo zielig in de tuin , pluk af en toe nog een bloem van de O.I.kers en heb de laatste goudsbloem geplukt. Voor zijn er wel veel Sierappeltjes in de 2 bomen te zien, dat is vooral leuk als al het blad er af is.Het eetbare is verdwenen, de laatste peren staan te stoven. Helaas hebben de konijnen veel peren proberen te verorberen. Tuin heeft nog wel een keer een beurt nodig, maar vind het nu zo ongezellig buiten. na de eerste nachtvorst, de dahlia uitgraven en laten overwinteren. Dit is toch meer breiweer, al doe jij dat zelf als het 30graden is.
  Groet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik brei altijd en overal (behalve in het vliegtuig, zo jammer dat je geen naalden mee mag nemen!). Jammer van je peren. Die appeltjes lijken me leuk. Toch nog een beetje kleur.
   Onze tuin kan ook wel wat aandacht gebruiken, maar ik kan me er niet echt toe zetten. Hopelijk krijgen we nog ergens een droog en zonnig dagje. Voorlopig hou ik me bezig met de was. Ik heb dit weekend tussen de bedrijven door wel gewassen, maar niets opgevouwen. Dat is een slecht idee na een maand vakantie ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een schitterende tuin, hier is alles nu een beetje leeg. Zelfs het onkruid laat zich niet echt meer zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb expres geen overzichtsfoto gemaakt. Alles wat tegel of grind hoort te zijn is ook groen... Als ik erover nadenk hoeveel werk ik er nog aan heb in de kou en de regen, lijkt leeg me ineens ook wel fijn ;-)
   Maar misschien kun je wat viooltjes planten in je nieuwe bakken?

   Verwijderen