dinsdag 12 november 2013

Drie Dingen op Dinsdag ~ kringloopstapels en kleding die niet past

Ik heb de neiging om alle dinsdagblogjes te beginnen met “wat vliegt de tijd”, dus dat doe ik maar niet. Maar dat dacht ik daarnet dus wel. Het is net of deze blogserie ervoor zorgt dat ik dat meer besef dan anders. En deze tijd van het jaar is sowieso altijd een drukke (maar gezellige). Eigenlijk kan ik de titel beter veranderen in Duizend Dingen op Dinsdag, want met alles wat ik in mijn hoofd heb, kom ik daar wel aan. Maar dan worden het wel erg lange en saaie blogjes, dus ik zal me netjes bij mijn drie dingen houden.

Het afgelopen weekend heb ik me bezig gehouden met de kledingkast.

Ik begon met de zomerkleren. Ik liet het al even vallen vorige week, het is logisch om die op te bergen in de koffer waarin ik ze over een paar maanden weer zal vervoeren. Dus dat heb ik gedaan.

20131112 (1) (Large)

Dat ruimde al lekker op. Bij het vouwen van de was had ik mijn eigen kleding al in stapeltjes verdeeld: wel gedragen en niet gedragen. Van wat ik niet gedragen heb, ging de helft weg, want ik denk niet dat ik die dingen ooit ga dragen. De andere helft was alleen maar iets te strak, maar ik heb nog hoop (want er is nu toch echt een paar kilo af).

Toen was het tijd om de rest uit te zoeken. Die hoge stapel rechts zijn allemaal spullen die veel te klein zijn (ik heb iets minder hoop dat ik die nog ga passen), de stapel links daarvan gaat naar de kringloop.

20131112 (2) (Large)

Uiteindelijk ging er van de veel-te-klein-stapel ook nog een deel naar de kringloop en toen had ik daarvan nog maar een klein beetje over. Nou ja, een klein beetje – eigenlijk een complete garderobe, want er bleven toch nog vijf broeken, een rok, vijf jurkjes, een blazer, een trui en twee blousejes over. Ik weet niet of ik optimistisch ben of gewoon dom, dat ik dat allemaal bewaar. Maatje 36/38. Drie jaar geleden paste ik er nog in, maar inmiddels ben ik een paar maten opgeschoven…

Anyway, de veel-te-klein-stapel ging ook in een koffer (op de foto staan nog een blouseje en een jurkje die ik er later weer uitgehaald heb en ook op de kringloopstapel heb gelegd).

20131112 (3) (Large)

En toen alles (behalve de winterkleding) de kast weer in. Eh… dit schiet nog niet echt op. Die winterkleding kan er nog steeds niet netjes en overzichtelijk bij.

20131112 (4) (Large)

Het is duidelijk. Ik ben er nog niet. Wordt vervolgd…

Mijn lijstje voor deze maand:

- kledingkast opruimen (mee bezig – zie boven)
- fotokast opruimen (heb er wel naar gekeken, maar verder niet. één ding tegelijk)
- rolgordijn voor keukenraam (is gekocht, maar wacht nog op meet, zaag, knip en pas werkzaamheden – daar ben ik niet zo heel goed in)

7 opmerkingen:

 1. Ik zit ook met het dilemma bewaar ik kleding die te klein is , voor je weet maar nooit. Heb mijn kledingkast tot minimum beperkt en alles past in één kast. Wel in linnenkast nog een plank met 3 houten bakken voor ondergoed, kousen, sokken e.d. en sjaals. Schoenen staan in onderste la linnenkast. De kunst is om het altijd netjes op te bergen , maar in haast wordt het er vaker ingepropt. Ik kan zwijmelen als alles netjes hangt en schoon op de planken ligt . Maar ja dan begint het weer van voor af aan. Zo blijf je bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, maar één kast is netjes. Tenzij het zo'n enorm geval is dat een hele wand beslaat natuurlijk ;-)
   Ik heb in verhouding niet veel meer dat te klein is (ooit waren het twee enorme dozen vol), maar de meeste van die laatste spullen zijn me dierbaar. Maar ik ben van plan alles echt weg te doen als het me nu weer niet lukt om zoveel af te vallen dat ik erin pas.
   En ja, met een kledingkast blijf je bezig. Maar het helpt als de basis goed is.

   Verwijderen
  2. Nee, het is een 1 persoonskast,en man heeft ook 1 kast en een commode voor sokken ,ondergoed ,pyjama's en schoenen

   Verwijderen
 2. Ik herken het dat gevoel van Duizend Dingen. Door het op te schrijven komt het besef nog eens te meer hoe druk deze tijd van het jaar is/kan zijn.
  Heel verstandig om het bij Drie Dingen te houden.

  Kleding blijft een lastig fenomeen. Jij bent al goed aan het sorteren geweest. De helft van mijn kledingkast is in beslag door kleding dat ik niet meer draag, maar wat ik toch niet weg zal gooien. Er zit een herinnering aan (trouwjurk, positiekleding) of het is tijdloze kleding (maar waar ik na de zoveelste zomer wel eens zat van ben). Zo lang er plek in mijn kast is, bewaar ik het :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn trouwjurk ligt er ook nog, inderdaad, in een kist achterin de kast. Mijn positiekleding is al lang geleden verdwenen, dat was grotendeels al zesdehands en wat er nog goed was is naar de volgende zwangere in de familie gegaan.
   Tijdloze kleding zou ik ook graag hebben, maar dat blijft lastig. Van de veel-te-klein-stapel vallen er wel een paar dingen onder tijdloos; een donkere spijikerbroek, een zwart jurkje en een grijze blazer. Maar de meeste kleding die ik heb is zo goedkoop dat het meer onder "wegwerpkleding" valt. Ik draag het tot het versleten is en dan gaat het weg... Maar als je plaats hebt voor dat soort dingen is het geen probleem, toch? In ons huis is kastruimte altijd een uitdaging, vandaar dat voortdurende ruimen ;-)

   Verwijderen
 3. Waarom maak je niet iets anders van die dierbare te kleine spulletjes. Je bent zooo handig, maak er een mooie cape of woondeken van

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goed idee, maar niet bruikbaar voor deze spullen, denk ik. Het is een beetje rare combinatie van stoffen. Ik wou dat ik zo handig was geweest toen de dochter klein waren, dan had ik een deken gemaakt van hun babyspullen. Of niet, want nu is het nog jaren door andere kindjes gedragen, dat is ook wat waard ;-)

   Verwijderen