woensdag 20 november 2013

Bijna een deken

20131120 (2) (Large)

Uh, nee, nog niet echt. Een kleine deken is 5 bij 7 vierkantjes, dus 35 stuks totaal. Maar toch was het leuk om in mijn tas met dingen-die-af-zijn te grabbelen en te zien dat ik er weer meer had dan ik verwachtte. Dat is een heel kinderlijke gewoonte van mij, om dat soort kleine projecten gewoon weg te stoppen en dan af en toe te ontdekken dat ik er veel meer heb dan  ik dacht.

Ook al is het nog lang geen hele deken.

Dat is trouwens het mooie. Je hoeft geen hele deken te breien om een kind warm te houden. Ieder vierkantje telt mee (meer informatie hier). Je stuurt gewoon je werk op als losse vierkantjes en de dames daar maken er de mooiste dekens van door ze te combineren met andere vierkantjes van andere breisters uit hele andere delen van de wereld.

20131120 (1) (Large)

Na de trui, de mutsen, de slaapzak en deze vierkantjes ben ik nu bijna door mijn kringloopvoorraadje breigaren heen. Nog een stuk of wat vierkantjes en dan mag ik winkelen (tenzij ik weer wat scoor bij de kringloop, maar dat vind ik ook niet erg).

P.S. al mijn berichtjes over wat ik brei voor knit-a-square zijn niet bedoeld om mezelf op de borst te slaan over mijn activiteiten voor het goede doel. Sterker nog, ik ben blij dat KAS me een reden geeft om te breien, want de hele familie is inmiddels al voorzien van mutsen en sjaals. Ik noem het vooral steeds met naam, toenaam en website in de hoop meer mensen aan de wereldwijde groep breisters (en haaksters) toe te voegen .;-)

4 opmerkingen:

 1. Wat ben je toch heerlijk actief met bloggen en handwerken en rolgordijnen en schrijven. Volgens mij zit je helemaal in een ritme.
  Ik lees lekker met je mee.
  En dat allemaal in een maand die niet aan jou besteed is :-)

  En voor wat het waard is: het is nooit bij me opgekomen dat het noemen van wat je maakt voor het goede doel, bedoeld was om jezelf op de borst te kloppen.
  Ik zag en zie het als een verslag van wat er speelt in je leven en dat je deelt waar je mee bezig bent. En het goede doel onder de aandacht brengt.
  Maar het kan geen kwaad om het te noemen, mijn bedoelingen zijn ook wel eens verkeerd uitgelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat bloggen is inderdaad wel een ritme geworden, al verbaast het me iedere keer weer als ik weer een hele week heb volgekletst. Verder lijkt het meer dan het is, denk ik ;-) Ik loop nog behoorlijk achter op wat ik allemaal wilde doen.
   En gelukkig dat je het altijd zo gezien hebt. Ik was die tekst aan het schrijven en bedacht ineens dat het verkeerd opgevat kon worden...

   Verwijderen
 2. Nou ik kan voorlopig nog niet breien, maar het is een goed initiatief lijkt me hoor!

  BeantwoordenVerwijderen