vrijdag 11 oktober 2013

Online schrijfcoaching

Even reclame* maken voor een schrijversvriendin...
Wilma Hollander schrijft voor dezelfde uitgever als ik (en nog een andere) en haar boeken vallen in hetzelfde genre als de mijne. Romantisch met een tikje (of meer) spanning. De meeste van haar boeken spelen zich af in Griekenland, waar ze ook woont.

Ik had haar schrijfretraite al gelinkt in de sidebar (hoe noem je dat ding nou toch in het Nederlands?), maar nu heeft ze voor die week nog iets extra's bedacht, waarvoor je niet helemaal naar Griekenland hoeft (hoewel dat me juist heerlijk lijkt, een schrijfvakantie op zo'n prachtige plek): online schrijfcoaching.

In Wilma's woorden:
Stel, je hebt iets geschreven. Een kort verhaal, een synopsis, de eerste hoofdstukken van een roman, misschien al wel een heel manuscript. Je bent vastbesloten die lang gekoesterde schrijversdroom van je eindelijk waar te maken, maar dan slaat de twijfel toe. Is dat wat ik heb geschreven wel goed genoeg? Zit ik op het juiste spoor? Hoe kan ik de dialogen flitsender maken? Zijn mijn hoofdpersonen geloofwaardig? Hoe benader ik een uitgever? Waar vind ik goede schrijftips en adviezen?
Voor een klein bedrag heb je persoonlijk contact met een zeer ervaren schrijfster en krijg je persoonlijke adviezen. Ik heb het geluk gehad op puur vriendschappelijke basis met haar van gedachten te wisselen en ik kan dus uit ervaring zeggen dat ze goede adviezen geeft.
Kijk op haar website voor meer informatie.

*disclaimer: geen betaalde reclame, gewoon een vriendendienst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten