maandag 21 oktober 2013

In de “achtertuin”

20131016 (3) (Large)

Het zwembad…

Hier brengen we toch heel wat kwartiertjes door. Even afkoelen tussen het werk door. Heerlijk. Dat is de manier waarop we het volhouden zonder de hele dag de airco te laten draaien (al moet ik toegeven dat we de laatste paar dagen 's ochtends toch wel even binnen in de airco gaan werken).

Overigens duurde het bij mij even voor het tot me doordrong dat die man in de hoek niet zomaar onder een palmboom zit te luieren. Het is een slaaf en hij draagt ketens. Dat heeft te maken met de geschiedenis van deze plek. Hier vonden tijdens de slavenopstand in 1795 bloederige gevechten plaats. De muur aan de voorkant (te zien op de eerste foto in deze post) stamt nog uit die tijd.
Niet echt een prettig deel van de geschiedenis van dit eiland, maar aangezien de eigenaars het blijkbaar passend vonden om een dergelijke muurschildering bij het zwembad (waar mensen toch vooral plezier maken) aan te brengen, ga ik er ook maar niet te hard over nadenken. Ik heb trouwens de indruk dat dit sowieso de manier is waarop men hier met dit soort dingen omgaat, het hoeft niet vergeten te worden (er zijn ook slavernijmusea), maar je hoeft er ook niet moeilijk over te doen. Ik vind dat wel een prettige houding.

De rest van de muurschilderingen zijn gelukkig een stuk vrolijker.

20131016 (2) (Large)

20131016 (5) (Large)

20131016 (6) (Large)

20131016 (7) (Large)

20131016 (4) (Large)

Ik vind de manier waarop ze de onderwaterscenes 3d gemaakt hebben door er echte schelpen voor te plaatsen geniaal.
En de schelpenvis bij de douche vind ik ook geweldig. Zoiets zou in de douche in het appartement (waar nu ouderwetse bruin/beige tegels zitten) ook niet misstaan.

20131016 (1) (Large)

p.s.de nieuwbrief van Uitgeverij Ellessy is uit. Klik hier voor de online versie met een link naar een interview met mij over mijn nieuwste boek (dat waarschijnlijk volgende maand uitkomt) en een kort fragment.

5 opmerkingen:

 1. Hoelang blijven jullie daar eigenlijk? Heb het idee dat het niet echt een gewone vakantie is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn de hele maand oktober weg. De 30e gaan we richting Nederland, de 31e komen we daar aan. En nee, het is geen gewone vakantie, het is een uit-proberen-of-we-hier-kunnen-en-willen-wonen periode. In de dinsdagse blogpostjes ben ik daar al een paar keer dieper op in gegaan ;-)

   Verwijderen
  2. Zoiets had ik al begrepen inderdaad. Spannend, hoor.

   Verwijderen
 2. Hoi had je mijn reactie niet ontvangen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jawel, maar die was op de een of andere manier bij de vorige blogpost terecht gekomen. Ik heb daar ook antwoord gegeven. ;-)

   Verwijderen