woensdag 16 oktober 2013

Fort Nassau

Toen we hier in maart waren, werd ons al verteld dat we echt een keer in Fort Nassau moesten gaan eten. Vandaaruit heb je uitzicht over een groot deel van de stad.

Dus reden we zaterdag de berg op naar het fort om daar te lunchen. Dat leek me leuker dan dineren, want als het licht is zie je meer. We waren te vroeg. Op het bord stond dat lunch vanaf twaalf uur was en het was kwart voor. Dus liepen we wat heen en weer door het vrij toegankelijke deel van het fort en maakten foto’s van het uitzicht, dat overigens aan de meeste kanten gedomineerd wordt door industrie. Om twaalf uur liepen we weer naar de ingang van het restaurant en kwamen er toen achter dat lunch van maandag tot vrijdag geserveerd werd. Oh. Volgende keer beter.

Maar de foto’s heb ik alvast.

20131012fortnassau (1) (Large)

20131012fortnassau (2) (Large)

20131012fortnassau (3) (Large)

20131012fortnassau (4) (Large)

20131012fortnassau (5) (Large)

20131012fortnassau (6) (Large)

20131012fortnassau (7) (Large)

20131012fortnassau (8) (Large)

20131012fortnassau (9) (Large)

20131012fortnassau (10) (Large)


***Later toegevoegd naar aanleiding van de reacties:
Ik vind de industrie ook niet mooi (hoewel er fototechnisch wel een uitdaging in zit), maar dit is de realiteit van Curaçao. De natuurlijke haven van Willemstad is een grote, industriële haven, met als voornaamste doel het vervoeren van de olie die door de Isla geproduceerd wordt. Willemstad is als het ware om de haven en de Isla heen gebouwd. Op foto's en in toeristenpromotiefilmpjes kun je het wel negeren, maar in werkelijkheid zie je de schoorstenen bijna overal in de stad,
Er zijn mensen die zeggen dat het tijd wordt dat de Isla weg gaat, maar dat zou de economie niet ten goede komen en veel werkeloosheid veroorzaken. Wel zijn ze op dit moment bezig afspraken te maken over aanpassingen en vernieuwingen om aan de milieu-eisen te voldoen, want daar schort ook nog wel het een en ander aan. De raffinaderij stamt uit begin vorige eeuw en voor zover ik begrepen heb is er sinds  de jaren tachtig, niet meer gemoderniseerd.

Meer informatie? Een duidelijk stukje over de actuele toestanden rond de Isla vind je hier, een staaltje negeren van onze eigen minister-president wordt hier aan de kaak gesteld, en een uitgebreide (wel ietwat sensationele en naar een vooraf bepaalde conclusie toewerkende) documentaire vind je hier.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben nog nooit op Curacao geweest, dus ik kijk met belangstelling naar je foto reportages. Het industriegebied lijkt behoorlijk groot.
  Nog twee fijne weken gewenst, die lunch heb je dan nog tegoed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat industriegebied is enorm. Willemstad is als het ware om dat gebied heen gebouwd. Ik heb in het blogstukje wat uitleg toegevoegd en een paar linkjes naar meer informatie. Met die lunch kwam het toch nog goed (wordt vervolgd...)

   Verwijderen
 2. Als ik eerlijk ben vind ik een industrieterrein nou niet echt het mooiste uitzicht.
  Het doet een beetje rommelig aan. Maar ik weet natuurlijk niet wat voor lekkers ze serveren in Fort Nassau. Heb je ergens anders lekker kunnen lunchen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, echt mooi is het niet. Het restaurant heeft zijn terras dan ook op de brug en Punda (die gekleurde huizen) gericht. Maar dit is wel het echte Curaçao. Ik heb onder de foto's nog wat uitleg en linkjes naar meer informatie toegevoegd. We hebben inderdaad ergens anders geluncht (wordt vervolgd...)

   Verwijderen