woensdag 30 oktober 2013

Even doorbreien en een stroomstoring

Na mijn conclusie vorige week dinsdag dat ik net als thuis teveel achter de computer zat en te weinig ontspande, heb ik mezelf stiekem nog een extra (tiende!) doel gesteld. Zo min mogelijk van het breigaren dat ik bij me had ongebruikt weer mee terugnemen. Natuurlijk ben ik vergeten een voorfoto te maken, maar ik had ongeveer tien hele bollen of grotere resten bij me en nog een paar iets kleinere restjes. Behoorlijk wat, inderdaad.

Omdat ik moest ontspannen besloot ik mijn favoriete niet-bij-nadenken-patroon te breien. De KAS-cuddle. Ik moet er wel bij zeggen dat ik een dergelijke slaapzak niet snel als kraamcadeautje zou geven, want volgens mij voldoet het niet bepaald aan de veiligheidseisen. Maar het is een gewild product bij de verzorgers (vaak oma’s) van de AIDS-wezen in Zuid-Afrika. De kinderen worden in deze slaapzakken vervoerd. Ze slapen er ook in, maar altijd onder toezicht.

20131030 (2) (Large)

In ieder geval is het heerlijk breien, zeker als je voorbij de kraag bent. Gewoon rond en rond en rond. Via Pinterest kwam ik een tutorial tegen om die nare sprongetjes die je met rondbreien krijgt bij een overgang naar een nieuwe kleur te vermijden. Het is een uitgebreide tutorial, maar het is eigenlijk heel simpel. Je begint gewoon met de nieuwe kleur, breit een hele ronde en als je dan bij die allereerste steek in de nieuwe kleur bent, neem je die op je rechternaad zonder hem te breien (en zonder hem te draaien). In het engels noem je dat slip stitch, ik weet niet hoe het in het nederlands heet. Ik had mijn twijfels, dus ik heb de overgangen evengoed allemaal op dezelfde plek aan de zijkant gehouden, maar het ziet er goed uit. Als je heel goed kijkt, kun je het zien, maar het is lang zo lelijk niet als die sprongen die je normaal krijgt.

20131030 (3) (Large)

Na een weekje (iets meer) breien had ik dit nog maar over. Nou ja, plus die gele bollen die op de bovenste foto op mijn breiwerk liggen.

20131030 (1) (Large)

Ik ben flink opgeschoten, al is het nog niet helemaal op. Maar ik vind dat ik dat nieuwe doel van mij aardig bereikt heb. En het doel dat ik met dat doel had, heb ik zeker bereikt. en zelfs nog meer. Want ik ben niet alleen een beetje meer ontspannen, maar als ik brei kan ik niet internetten, maar wel nadenken. Vandaar dat ik nu (zie gisteren) een paar ideeën heb voor nieuwe boeken en ook al weet hoe het verhaal voor Lidy van de Poel waar ik mee bezig ben moet aflopen. Ik bijf nog even doorbreien.

… Dat schreef ik dinsdagochtend. Want ik wist dat ik een hoop te doen had en waarschijnlijk geen tijd had om later nog wat te bloggen. En toen was het ineens erg stil in het appartement. De koelkast stopte met zoemen, de ventilator stopte met draaien. Stroomuitval. Geen wifi, geen stroom. Batterij van de laptop bijna leeg, dus schrijven ging ook niet (ik moet toch eens leren op papier verhalen te schrijven). Het hek is ook electrisch dus mijn eerste idee om gewoon ergens te gaan zitten waar de stroom nog wel werkte ging ook niet op. Ik pakte de koffers vast in, haalde een bezem door het huisje (dweilen ging niet, want geen heet water) en ging toen maar breien. Vier uur lang.

Dus nu heb ik dit nog maar over:

20131030 (4) (Large)

En de cuddle is af, maar ik moet de bodem nog dichtmaken, dus daar heb ik nog even geen foto’s van.

(pff, kunnen jullie tussen de regels door lezen dat ik haast had bij het schrijven van dat laatste stukje? Geen vervelende haast, hoor. Echtgenoot oppikken, hapje eten, laatste avond genieten. Maar geen tijd voor afwerken, foto’s en blogpostje schrijven dus.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten