maandag 28 oktober 2013

Echt blauw en “enge” dieren

20131028 (1) (Large)

Ik zeg het wel vaker: het grote voordeel van hier “wonen” is dat je jezelf soms ineens onder een boom op het strand terugvindt. Nou ja, natuurlijk ben je er dan zelf heen gereden, heb je zelf je handdoek meegenomen en een ligbedje uitgezocht, maar toch. Het duurt soms even tot het tot je doordringt waar je nu precies bent. Je hebt even tijd nodig voor je mindful op zo’n bedje ligt te beseffen hoe geweldig dit is, zeg maar.

20131028 (2) (Large)

Blue Bay heet niet voor niets zo. Het water is daar echt blauw. Maar eigenlijk is dat bij de meeste andere stranden hier ook zo.

20131028 (3) (Large)

We hebben de afgelopen weken heel wat stranden (maar nog lang niet allemaal) bekeken. Ik zal ze eens op een rijtje zetten, met mijn niet al te deskundige commentaar erbij:
:: Cas Abou - entree 10 gulden (4 euro) per auto + 5 gulden (2 euro) per ligbed. Best gezellig strand met redelijk veel voorzieningen. Grote nadeel: om half zes gaat er een toeter en moet je beginnen met opruimen, zes uur is sluitingstijd, maar als de toeter is gegaan gaat de bar gaat direct dicht. Nu kan ik me daar nog iets bij voorstellen, maar wat ik vervelender vond was dat zelfs de toiletten al werden schoongemaakt en afgesloten. Voelt niet erg gastvrij en zeker niet Curaçaos aan.
:: Jeremi – gratis, geen voorzieningen, klein en druk (in het weekend). We hebben er alleen maar even gekeken, niet gezeten en/of gezwommen, maar ik kan me herinneren dat er erg veel koraal lag (nogal scherp aan je voeten)
:: Grote Knip – gratis, groot, wel wat voorzieningen. Ik denk qua prijs/kwaliteitverhouding de beste keus (van waar wij geweest zijn)
:: Kleine knip – gratis, wat kleiner dan de grote (tja, vandaar die naam). Geen voorzieningen. Wij vinden dit het gezelligste strand. Er zitten in het weekend hele families te barbecueën en er hangt een leuk sfeertje
:: Blue Bay – entree 10 gulden (4 euro) per persoon, inclusief ligbed. Heel veel voorzieningen, zwembad, bar, restaurantje, zelfs bediening bij je ligbed als je dat wilt. Niet voor niets onze keuze na een lange, drukke week. Echt toeristisch en vakantieachtig, niet altijd onze smaak, maar het heeft ook zijn voordelen. Veel schaduw door (aangeplante) bomen.

Wij kunnen niet snorkelen, dus over het onderwaterleven bij de verschillende stranden kan ik niet echt oordelen. Bij de Kleine Knip hebben we de meeste vissen gezien.

20131028 (4) (Large)

Blue Bay is het enige strand waar we leguanen gezien hebben. Dat zal wel te maken hebben met het feit dat er zoveel bomen staan. Want in tegenstelling tot wat sommige mensen geloven, zijn dit (grotendeels) planteneters, waar je dus echt niet bang voor hoeft te zijn…

20131028 (5) (Large)

2 opmerkingen:

 1. Vroeger wilde ik graag naar Australie (tja, Flying Doctors generatie) totdat ik van de buren een boek mocht lenen over Australie: er zaten afbeeldingen in van de meest enge reptielen! In mega formaat!
  Iets om in je achterhoofd te houden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier nog zo'n Flying Doctors fan. Dat je van die reptielen schrok kan ik me voorstellen, ze hebben er ook een paar heel gemene slangen en spinnen. Maar toen wij er waren zijn we er niet één tegengekomen, dus het valt mee ;-)

   Verwijderen