dinsdag 29 oktober 2013

Drie Dingen op Dinsdag ~ toch wat resultaat

Ongelooflijk wat is deze maand omgevlogen! En ik maar bang zijn dat ik me hier zou gaan vervelen als echtgenoot “eens een keer” moest werken. Vandaar die lange lijst met doelen. En hier zit ik dan, met een echtgenoot die heel erg veel moest werken en lang niet al mijn doelen gehaald. Maar daarom zijn het ook doelen. Geen deadlines.

Eens kijken hoe ver ik precies gekomen ben:

Blogdoelen:
1. oude blogposts terugzetten (ik ben daar een paar maanden geleden al mee bezig geweest, maar nog lang niet klaar)
– zoals jullie in het archief kunnen zien, ben ik er bijna mee klaar. Tenminste, dat kunnen jullie niet zien, want jullie weten natuurlijk niet hoeveel oude blogposts ik heb. Wat ik nog mis: creatieve postjes uit 2009, foto’s van onze reizen naar Cappadocië en Java (die foto’s staan niet op mijn harddisk, maar liggen thuis), een paar stukjes tekst die ik hopelijk nog ergens heb staan (o.a. over Java en Bali). Maar verder staat alles er. Ruim 1200 posts (en dan te bedenken dat er nog bergen uit de beginjaren missen omdat ik die te persoonlijk vind).

2. blog organiseren (met tags en categorieen, zodat alles gemakkelijker terug te vinden is), eventueel wat thematische overzichtspagina’s (voor de moestuinstukjes bijvoorbeeld) maken, zorgen dat mijn linkjes naar oudere posts werken, “link within” (zo’n rijtje met sortgelijke posts) toevoegen
- categorieën moet ik nog toevoegen, ga ik misschien morgen nog mee verder. Link within staat er, maar verwijst af en toe naar posts die er niet meer zijn. Ik wacht even af of dat nog verbetert en anders moet ik iets anders verzinnen.

3. de layout aanpassen (ik vind dat simpele wel mooi, maar er mag iets meer kleur in, misschien toch weer een header en eigenlijk ook een recente foto van mezelf, want die ik nu overal gebruik is ook al weer anderhalf jaar oud) + meteen facebook/twitter etc in dezelfde stijl/met dezelfde foto aanpassen. Oh, en eigenlijk wil ik wel weer een echte blognaam, in plaats van "Geertrude blogt", maar ik ben er nog niet uit welke.
- misschien wil ik wel helemaal geen foto ;-) Je zou bijna denken dat ik het expres vermeden heb deze maand. Maar ik ga nog mijn best doen voor een echt mooie.
Ik heb er wel eentje trouwens. Maar die wil ik niet gebruiken als officiele foto. Dat was gewoon een “lach eens naar de telefooncamera” plaatje (met andere mensen op de achtergrond en mijn zonnebril op mjn hoofd). Maar ik zal hem speciaal voor jullie toch even neerzetten.
Hoi, hier ben ik ;-)

20131029 (2) (Large)


Schrijfdoelen:
2.1. verhaal voor Campingarts opzetten en schrijven verhaal voor Lidy van de Poel opzetten en schrijven.
-bezig met schrijven (ben nu bij 10.000 woorden van de 23.000).
2.2. manuscript dat ik in het voorjaar schreef bekijken en besluiten wat ik ermee doe (herschrijven of als verloren beschouwen – ik ben bang dat ik voor het laatste zal moeten kiezen)
- gedaan, aan de kant gezet (zie vorige week)
2.3. brainstormen voor nieuwe roman en beginnen aan eerste opzet.
- brainstormen is klaar, synopsis voor beide ideeën bijna klaar

20131029 (1) (Large)


Persoonlijke doelen:
3.1. uitvinden of ik echt wil verhuizen naar de tropen (want leven en werken is iets heel anders dan vakantiehouden)
-belangrijkste punt voor ons was: kunnen we functioneren in de hitte? Ik zag het namelijk niet zitten om een leven binnen bij de kachel te verruilen voor een leven binnen bij de airco. Dan kun je net zo goed dicht bij je familie blijven wonen, toch?
Maar het antwoord op die vraag is volmondig ja. We kunnen allebei heel goed functioneren in de hitte. We hebben een paar dagdelen bij de airco doorgebracht, maar van het begin af aan was de schaduw en de wind op de porch voldoende koeling om te kunnen werken. Slapen gaat ook redelijk goed en we gaan ervan uit dat het nog beter gaat als we een modernere, stillere en beter instelbare airco kopen.

3.2. uitrusten, ontspannen en beter worden (oke, het is geen echte vakantie, maar het wordt wel tijd dat ik eens wat gas terug neem)
- ondanks alle stress merk ik dat ik minder gespannen ben. Ik laat dingen gemakkelijker over me heen komen. Dat zal ook wel te maken hebben met de warmte, het is simpelweg te heet om je ergens heel druk over te maken, maar ik voel me rustiger. Dat hoop ik thuis ook vast te houden.

3.3. genieten!
- hebben we zeer zeker gedaan en ik denk dat dat ook wel zichtbaar geweest is. Zonsop- en ondergangen, hele dagen buiten zitten, stranduitstapjes en een paar keer lekker uit eten. Het was minder vakantie dan eigenlijk de bedoeling was, maar ik heb er absoluut van genoten.

4 opmerkingen:

 1. Leuke foto hoor! Ik heb even terug gelachen :-)
  Die linkwithin balk is ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dank je. Ik wilde hem eigenlijk deleten, maar echtgenoot zei ook al dat het een leuke foto was, ondanks de witte zonnebrilstreep op mijn neus. Misschien moet ik gewoon vaker foto's van mezelf maken en laten zien, dan went het. En die linkwithin... ik gebruik dat soort dingen vaak als ik bij anderen aan het rondneuzen ben, zo lees je nog eens oudere postjes die je anders niet gezien zou hebben. Hij lijkt nu niet meer naar de verkeerde blogjes te linken, dus ik laat hem voorlopig staan.

   Verwijderen
 2. Positief blog en een leuke foto van je. Wanneer vertrek je weer naar Nederland.
  Hopelijk staat je huis er nog na de storm. Zal wel even wennen zijn in Holland.
  Groetjes en goede reis terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Morgen (woensdag) middag om vijf uur Curacaose tijd vliegen we (10 uur bij jullie) en dan zijn we donderdagochtend weer thuis. Het huis staat er nog, dat weten we omdat daar nog dochters wonen.;-)
   Ja, het zal zeker wennen zijn!

   Verwijderen