dinsdag 1 oktober 2013

Drie dingen op Dinsdag – maar dan anders

Het is tijd voor een nieuw lijstje van dingen-die-ik-deze-maand-wil-doen. Vorige maand is het me goed bevallen (die carport… ik had er zo ontzettend geen zin in, maar wilde ook niet afgaan tegenover jullie en wat was het een goed gevoel toen het klaar was.)

Maar… deze maand wordt het een beetje anders. Want als jullie dit lezen zit ik waarschijnlijk in het vliegtuig, onderweg naar Curaçao. En daar blijven we de hele maand.

IMG_1010 (Large)ç
(foto van ons bezoek in maart)

Ja, ik weet het. Wow! Geweldig! En ook: klinkt wel een tikje decadent...
Is het ook. Maar hoewel het officieel onder vakantie valt, is het dat voor ons toch niet helemaal. Het wordt geen 30-dagen-strand-periode. Het wordt een uitproberen-of-we-hier-kunnen-wonen-periode.

Nu volgde eigenlijk een lang verhaal met het hoe en waarom en vooral een soort excuses omdat dit na al mijn moestuinblogjes, opruimacties, breiwerkjes en recepten toch eigenlijk totaal niet is wat jullie van mij verwachten. Maar dat heb ik allemaal weer weggehaald. Want hoewel er ook andere zaken spelen komt het erop neer dat echtgenoot en ik gewoon in hart en nieren avonturiers zijn, die ontzettend veel zin hebben in deze nieuwe ontwikkelingen in ons leven. We hebben allebei werk dat we overal vandaan kunnen doen, dus waarom niet vanaf een tropisch eiland?
Overigens verhuizen we niet zeer binnenkort en ook nog lang niet definitief. We hebben tenslotte nog thuiswonende dochters en het zal waarschijnlijk een paar jaar gaan duren voor we helemaal zover zijn, maar als alles goed gaat zal er, tussen het moestuinieren, breien en opruimen door wel wat meer gereisd worden.


De komende maand zal mijn blog dus anders zijn dan normaal. Hoewel… misschien ook niet heel erg anders. Want juist omdat het een uitproberen-of-we-hier-kunnen-wonen-periode wordt, zal er gewoon gekookt, gebreid en geleefd worden. Ik denk dus dat er evengoed nog wel recepten (misschien met speciale ingredienten), breiwerkjes en foto's van bloemetjes gepost zullen worden, afgewisseld met wat dingen die wel anders dan anders zijn.

En mijn Drie Dingen op Dinsdag? Daar heb ik ook een oplossing voor. Er moet namelijk nog heel wat aan dit blog gebeuren en dat ga ik deze maand doen. Eigenlijk is het een lijst van veel meer dan drie dingen, maar ik heb vals gespeeld en ze samengevoegd tot drie.

1.  oude blogposts terugzetten (ik ben daar een paar maanden geleden al mee bezig geweest, maar nog lang niet klaar)
2.  blog organiseren (met tags en categorieen, zodat alles gemakkelijker terug te vinden is), eventueel wat thematische overzichtspagina’s (voor de moestuinstukjess bijvoorbeeld) maken, zorgen dat mijn linkjes naar oudere posts werken, “link within” (zo’n rijtje met sortgelijke posts) toevoegen
3.  de layout aanpassen (ik vind dat simpele wel mooi, maar er mag iets meer kleur in, misschien toch weer een header en eigenlijk ook een recente foto van mezelf, want die ik nu overal gebruik is ook al weer anderhalf jaar oud) + meteen facebook/twitter etc in dezelfde stijl/met dezelfde foto aanpassen. Oh, en eigenlijk wil ik wel weer een echte blognaam, in plaats van "Geertrude blogt", maar ik ben er nog niet uit welke.

Eigenlijk heb ik zelfs drie keer drie dingen trouwens. Ik heb namelijk ook een paar schrijfdoelen (naast het redactiewerk voor Erfgoed, dat gewoon doorgaat).

2.1. verhaal voor Campingarts opzetten en schrijven
2.2. manuscript dat ik in het voorjaar schreef bekijken en besluiten wat ik ermee doe (herschrijven of als verloren beschouwen – ik ben bang dat ik voor het laatste zal moeten kiezen)
2.3. brainstormen voor nieuwe roman en beginnen aan eerste opzet.

En dan heb ik ook nog drie persoonlijke doelen:

3.1. uitvinden of ik echt wil verhuizen naar de tropen (want leven en werken is iets heel anders dan vakantiehouden)
3.2. uitrusten, ontspannen en beter worden (oke, het is geen echte vakantie, maar het wordt wel tijd dat ik eens wat gas terug neem)
3.3. genieten!

Voor die laatste twee punten ga ik misschien toch maar wel een paar keertjes (in het weekend of zo) hier naar toe:

IMG_1049 (Large)
(de Grote Knip in maart)

13 opmerkingen:

 1. Fantastisch, nee dit had ik helemaal niet verwacht, want uit jouw blog zie ik vooral een hollandse vrouw ,die echt thuis hoort in Nederland. Maar zo zie je , niets veranderlijker dan een beeld wat je van iemand creeert en dat dan duidelijk bijgesteld moet worden.
  Ben benieuwd wat je er allemaal gaat beleven ,geniet ze en rust goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, blogjes zijn maar momentopname, dus je ziet nooit de hele persoon. Wat jullie tot nu toe van mij te zien kregen is inderdaad wat jij beschrijft, maar er is meer. We hebben ons hele leven al dit soort plannen gemaakt en weer verworpen. Of het deze keer wel gaat lukken? We zullen het zien...

   Verwijderen
 2. Wat een moedig voornemen van jullie! Ja, dat avontuurlijke dat herkennen wij (mijn echtgenoot en ik). Ook wij zijn regelmatig bezig geweest met de vraag of we naar het Hoge Noorden zouden verhuizen en zelfs nu praten we er nog vaak over. Als er zich een kans voordoet moet je die grijpen. In ons geval zouden we ook onze kinderen en kleinkind achter moeten laten en dat was nou juist iets waarvan we niet wisten (en nog niet weten) of we daar goed mee om konden (en kunnen) gaan. Maar het blijft altijd kriebelen en dat gevoel compenseren we dan maar met langere vakanties naar het noorden. In ieder geval super dat jullie over een dergelijke stap nadenken. We zijn benieuwd! Geniet van jullie tijd daar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het achterlaten van mijn kinderen is voor mij ook een lastig punt. Onze vorige emigratieplannen waren altijd met het hele gezin, maar de dochters hebben hun eigen levens. Deze maand is dus ook bedoeld om te kijken of dat werkt. Gelukkig bestaat er internet, mail en skype. ;-)

   Verwijderen
 3. Mooie plannen! Ik blijf je graag volgen - ook als het even niet over de moestuin gaat:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'Niet dat het zo spectaculair is' schreef je in je vorige post over het onthullen van de drie dingen op dinsdag.
  Ik had even een dag nodig om bij te komen van je nieuws! Net als Astrid zie ik uit je blog een Hollandse Huismuts (net als ikzelf - dacht ik).
  Maar het leven is vloeibaar als een rivier; je dochters vliegen uit, dan is het heerlijk om zelf ook weer eens uit te vliegen.
  Ik vermoed dat ik zelf ook weer meer over de grens ga denken wanneer mijn dochters hun eigen leven krijgen.

  Geniet vooral van de omgeving en rust lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou juist zo graag willen dat de dochters nog klein waren, want dan nam is ze gewoon mee ;-) Ik ben wel een Hollandse Huismus, maar dat hoef ik niet per se in Nederland te zijn. We hebben al vaker dit soort plannen gemaakt, maar dit is de eerste keer zonder de dochters gewoon mee te nemen. Dat vind ik nog het lastigst...

   Verwijderen
 5. Wat stoer! Veel plezier tijdens de ontdekkingsreis. Ik geniet graag mee met je avonturen. Onkruid en rupsenloos als ze waarschijnlijk zullen zijn ;).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! En wie weet... onkruid hebben ze hier ook volop, maar dat hoef ik dan weer niet uit te trekken. Rupsen heb ik nog niet gezien ;-)

   Verwijderen
 6. Hmm het is daar geweldig!!!
  Al een keertje naar het Christoffelpark geweest met parkranger Cyrill? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, nog niet. Ik hoop dat we deze keer wel aan wat toeristische uitstapjes toekomen ;-)

   Verwijderen
  2. Vraag dan speciaal naar hem :-) hij is superleuk

   Verwijderen