donderdag 1 augustus 2013

Van alles wat

Ik probeer de laatste tijd elke maandag en donderdag een blogje te schrijven en dat lukt aardig. Tot nu toe. Vandaag heb ik niets. Ik heb het de afgelopen week zo druk gehad dat er van “zomaar” foto’s maken, die dan samengevoegd kunnen worden tot een stukje over genieten van de zomer of wat er in mijn keuken gebeurd niets gekomen is.

Mijn breiproject is bijna af. Maar nog niet helemaal (de jukebox in mijn hoofd begint meteen “we zijn er bijna” te zingen als ik dit schrijf). Er moeten nog heel wat draadjes afgehecht worden en ik moet dit truitje echt even opspannen voor het toonbaar is. Volgende week dus (hoop ik). Ik kan alleen een voorproefje geven.

20130801 (1) (Large)

Hetzelfde geldt voor het stukje tuin aan de voorkant van ons huis waar ik dit weekend mee bezig ben geweest. Het verschil is al enorm (en ik heb een ontzettend shockerende voor-foto), maar ik ben nog niet klaar. En het effect van zondag is al een beetje teniet gedaan door dat de regen de zwarte grond vermengd heeft met wit zand dat omlaag gespoeld is en door de katten uit de buurt die dat juist wel prettig vonden en er dus iets hebben achter gelaten. Ik zal jullie de foto met die verrassing besparen, al was die qua compositie wel mooier dan deze.

20130801 (3) (Large)

Gisteren was ik even bij de kringloop. Ik heb mijn boodschappendagje verplaatst van maandag naar woensdag, wat het prettige gevolg heeft dat de kringloopwinkels open zijn als ik er in de buurt ben. Maar ik vond niet genoeg om er een hele blogpost mee te vullen. Behalve wat zomerjurkjes, vond ik twee breinaaldenhouders.

20130801 (2) (Large)

Met wat proppen passen al mijn naalden (wat ervan over is na een grote sorteerbeurt een paar maanden geleden) erin. Maar echt handig is het nog steeds niet, want ik heb geen idee wat waar zit. Het blijft jammer dat ik, toen ik dacht dat ik door de pijn in mijn handen nooit meer zou kunnen breien, mijn zelfgemaakte naaldenrol weggedaan heb. Misschien binnenkort toch nog eens achter de naaimachine kruipen. Maar daar heb ik voorlopig echt geen tijd voor.

Waar ik het zo druk mee heb? Die tuin dus. Die willen we af hebben voor het weer omslaat. Ik ga er vanuit dat we nog ruim een maand hebben, maar probeer toch zoveel mogelijk gebruik te maken van het mooie weer dat we nu hebben.

Daarnaast loopt ons huis volgende week een beetje leeg, door logeerpartijen en zakenreizen (waar ik ook mijn deel aan voorbereidingen moet doen). Een mooie gelegenheid om wat klussen aan te pakken die normaal gesproken door het drukke verkeer in ons gezin onmogelijk zijn. De vloer in de huiskamer in de olie zetten, bijvoorbeeld. En de kozijnen en deuren in de gang (van toilet, badkamer en gangetje naar kantoor en dochterkamers) schilderen. Daar wil ik dus echt tijd voor maken, maar ondertussen loopt er nog van alles dat ook af moet.

Zo ben ik bezig met het beantwoorden van interview vragen die te maken hebben met mijn nieuwe boek. Altijd leuk, want Connie Harkema, degene die dat al jaren voor mijn uitgeverij regelt en die binnenkort ook een roman uitbrengt, weet vragen te stellen waar ik lang over na moet denken en die soms voor mij zelf verrassende antwoorden opleveren. Maar ik moet er dus wel lang over nadenken. (Nieuwsgierig naar die interviews? De laatste versie staat altijd hier en ze staan ook op mijn website, bij de betreffende boeken. We doen dit sinds het verschijnen van Dilemma, dus Incognito en Huis vol verleden zijn interview-loos).

En er begint, na een periode van totale droogte in mijn schrijvershoofd, eindelijk weer iets te borrelen. Een verhaal dat eruit wil. Ik denk dat ik dat maar toe ga staan. Er staat nog een bijna gereed manuscript, maar dat is het gewoon net niet. Soms is opnieuw beginnen beter.

Maar vandaag moet ik ook nog eens naar de stad. Hoewel die vaste boodschappendag bedoeld is om alle boodschappen en winkelactiviteiten in dat ene dagje te proppen, zijn er toch nog wat dingen waar ik echt nu achteraan moet. En ik wil meteen even kijken naar een nieuwe agenda. Ik heb aan het begin van het jaar een enorme miskoop gedaan (te groot, te zwaar, te grijs, te onoverzichtelijk) en ik hoop dat er nu tussen de schoolagenda’s iets beters te vinden is. Ik wil eigenlijk een losbladig systeem of misschien deze, maar die wil ik wel eerst in het echt zien. Ik blijf niet aan de gang met verkeerde agenda's kopen (hoop ik).

Tjonge. Voor een blogje dat eigenlijk bedoeld was om te melden dat ik niets te melden had, is het een vrij lang verhaal geworden. Daar heb ik wel vaker last van, trouwens. Maar nu moet ik dus echt aan het werk. Vakantie komt later wel.
Maar maak je geen zorgen. Ik vergeet echt niet te genieten van het mooie weer. Zo druk heb ik het nu ook weer niet...

5 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig blogje en onverwacht had je veel te vertellen.
  Mooie breinaaldkokers, maar je breinaaldrol is helemaal geweldig. Ik heb er meteen weer een project bij :-)
  Fijne dagen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat leuk! Het was destijds een veel voorkomend project op blogs en forums. Wel veel werk, met al die stiksels maar je kunt het helemaal aanpassen naar je eigen wensen.

   Verwijderen
 2. Het is inderdaad een lang verhaal geworden. Ik herken het van draadjes afhechten, ik heb een vestje gebreid waar ook meerdere kleuren in voorkomen en nu is het afhechten geblazen. ik vind dat best een secuur werkje , om de binnenkant ook zo mooi mogelijk te kunnen houden. heb volgende breiwerk al opgezet, dat is een tussendoortje, een col op nr. 10. In dat kleine vestje zitten heel wat meer uren.
  Dan de naaldenkokers ik heb er twee ,maar alle naalden passen er niet in , die liggen met een elastiek er om naast de kokers.
  Haken , breien , borduren kan ik wel, helaas kan ik niet met een naaimachine overweg.
  Wat veel plannen maak je zo in je hoofd en voor in je huis, je moet wel veel structuur in je dag hebben, omdat allemaal te verwezenlijken.
  Daarnaast ook nog schrijven ,wat een gave als je dat kan.
  Slaap je ook nog?
  Succes met je projecten.
  .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mag van mezelf geen nieuw project beginnen tot ik klaar ben met afhechten, want ik ken mezelf. Dan ligt het er volgend jaar nog ;-)
   Haha, structuur? Dat valt tegen, hoor. Ik doe maar wat en heb vaak het gevoel dat ik achter de feiten aanloop, maar uiteindelijk komt het meestal wel goed ;-)

   Verwijderen
  2. Dat is ook het beste ,maar deze 2 breiwerken zijn voor iemand anders en moeten eind volgende week allebei klaar zijn en daarna ga ik weer wat voor mezelf breien een heel leuk patroon uit het boek Ik hou van breien van Anna Wilkinson.

   Verwijderen