donderdag 29 augustus 2013

Lijstjes maken

Eigenlijk houd ik er niet van, lijstjes maken. Want hoe meer lijstjes ik maak, hoe minder ik lijk te doen. Dat komt door twee dingen. Ten eerste zijn mijn lijstjes vaak nogal beperkt: boek schrijven, hele huis schoon. Zoiets. Werkt niet echt. En ten tweede komen er altijd zoveel dingen bij die ik nog niet had opgeschreven, dat ik aan het einde van een heel drukke dag vaak nog niets mag wegstrepen.

Maar soms is het nodig. De laatste tijd had ik allerlei lijstjes in mijn hoofd, maar die begonnen met elkaar in de knoop te raken. Tijd om ze uit te werken en op te schrijven dus. Maar iedere keer als ik eraan begon, raakte ik weer in de war. Want welke lijstjes moest ik nu eerst maken? Dus deed ik dit weekend het onvoorstelbare: ik maakte een lijstje waarop ik schreef welke lijstjes ik moest maken. Ja, echt waar.
En toen ik dat lijstje met lijstjes had gemaakt, begon ik die andere lijstjes te maken. Snappen jullie het nog? Ik wel. Het werkte voor mij in ieder geval prima. Mijn hoofd raakte opgeruimd. Heerlijk.

Wat wil ik hier mee zeggen? Eigenlijk niets bijzonders, behalve dan dat ik een plannetje heb met een van die lijstjes, maar dat ga ik volgende week pas uitleggen. Voor deze week stond er maar één grote actie op de lijst: de voortuin.

De plannen varieerden van leeghalen en een totaal nieuw ontwerp maken tot simpelweg onkruid wieden. Want dat was ook behoorlijk nodig.

20130829 (1) (Large)

20130829 (2) (Large)

Tja… en toen ging ik de mist in met mijn lijstjes. Want ik had ook een lijstje waarop stond dat ik vandaag een blogje ging schrijven met daarin een nafoto van mijn voortuin, die dan helemaal spic en span zou zijn.

Maar helaas. Ik ben wel begonnen met wieden en snoeien, maar ergens in die schilderachtige puinhoop stond waarschijnlijk een plantje met pollen waar ik heel slecht tegenkan. Of ik heb gewoon een zomergriep te pakken, dat kan ook. Maar in ieder geval sloeg het op mijn holtes en mijn longen en is het dus nog niet af.

En dat zal het voorlopig ook niet zijn, want voor vandaag heb ik eigenlijk alweer een ander lijstje, met dingen die echt voor zaterdag klaar moeten zijn.

Hoewel… eigenlijk is het enige wat ik vandaag echt wil slapen. Net zoals de kat (maar niet op een stapel schoenen – raar beest)…

9 opmerkingen:

 1. Hahahaahhaha, die kat!!! Zoooo grappig! Die van mij slaapt ook 's nachts zo, IN de muurkast, die op de vloer ook schoenenkast is dus ;)

  Ja herkenbaar die lijstjes maar het werkt op de en of andere manier wel, als je ziet dat er dingen klaar zijn en de lijst to do korter werkt dat motiverend.
  Ik ga mijn lijstje nu ook maar snel even proberen in te korten ;) Deadline is vanaaf...................

  Jij veel succes ermee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. P.S. Ook al zijn jou to-do lijstjes weer iets anders dan alle anderen, hahahahahaha.

   Verwijderen
  2. Het blijft grappig, de plekjes die katten uitzoeken om te slapen...
   Succes met de laatste lootjes ;-)

   Verwijderen
 2. Lijstjes maak ik alleen als er een groot gebeuren gaat plaatsvinden b.v. als de hele familie komt eten of een fair die veel voorbereiding vraagt. Anders blijf ik in mijn hoofd bezig.
  Maar in huis en tuinonderhoud zou ik wat meer regelmaat willen brengen ,maar dat lukt niet altijd , doordat ik er wel eens hele moeie dagen heb tussen zitten.
  Maar als ik jouw activiteiten bekijk heb jij altijd wel genoeg te doen. Voortuin zie ik toch al vooruitgang in, en slapen is ook wel eens lekker.
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die regelmaat ontbreekt hier ook, al heb ik er prachtige lijstjes voor ;-) Vandaag heb ik maar toegegeven aan mijn vermoeidheid en bijna de hele dag op de bank gehangen. Ook wel eens lekker (nu alleen wel die lange lijst van dingen die ik had moeten doen negeren)

   Verwijderen
  2. Ja dat is heel belangrijk gewoon loslaten , het loopt nl. niet weg. Kleinzoon was hier vandaag dus kamer en tuin zien eruit alsof ik een creche run.
   Moet ik ook even negeren. Een peuter van 2 jaar weet je aardig bezig te houden , daarom ben ik even op de bank neergeploft nadat hij met vader weer richting Amsterdam vertrokken is.

   Verwijderen
  3. Oh ja, daar wordt je doodmoe van. Ik heb ooit eens gelezen dat ze een groep militairen (die toch aardig getraind zijn) een dag lang hebben laten doen wat een peuter doet. Ze hielden het niet vol ;-)

   Verwijderen
 3. Haha, een lijstje van lijstjes. Geen gebrek aan ideeën in ieder geval :-)

  Ik hoop dat je lekker geslapen hebt. Ik heb drie dagen op bed doorgebracht en mijn kat is geen moment van mijn zijde geweken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ideeën genoeg, alleen wat weinig tijd om ze uit te voeren. Ik heb vooral gehangen. Beetje rondgekeken op internet (nog meer ideeën opgedaan) en een boek gelezen. Ook lekker.
   Gezellig zo'n kat. Die van ons is bij vlagen aanhankelijk, maar dat was hij nu juist even niet. Ik hoop dat je nu weer beter bent ;-)

   Verwijderen