maandag 5 augustus 2013

In mijn (moes)tuin

Vorige week:
20130729 (1) (Large)
Deze week:
20130805 (1) (Large)
Ondanks de slechte foto van deze week (te veel zon/schaduw contrast en te weinig tijd om rustig uit te vogelen hoe ik dat op moet lossen) is het goed te zien dat alles enorm gegroeid is.
De bloemkool en de worteltjes moeten grondig uitgedund worden.  De bonenplanten worden ook steeds hoger en sterker, maar er is nog geen boon te zien. Ik ben wel benieuwd of dat nog gaat gebeuren (ik was heel laat met zaaien). Ook de broccoli en de bloemkool zijn alleen nog maar blad. Over de tomaten heb ik het maar even niet. Daar gaat het niet zo goed mee, al zitten er nog steeds gezonde vruchten in, dus ik heb goede hoop dat ik er toch een paar zal kunnen eten.
Het is wel een leerschool, dit jaar. Ik heb een hele lijst met dingen die ik volgend jaar anders wil doen.
Maar gelukkig zijn er ook dingen die goed gaan. De prei groeit langzaam maar gestaag door en in de worteltjes heb ik ook vertrouwen. En de mais is omhoog geschoten en begint te bloeien.
20130805 (2) (Large)
Maisplanten en zon. Eén van mijn favoriete combinaties.

Meer moestuinen? Kijk bij Helena's Moestuin Maandag op haar blog Hollandse Klei 

5 opmerkingen:

 1. Ik las in het boek van Maarten 't Hart , dat broccoli een hele moeilijke groente is om zelf te verbouwen. Gister courgettesoep gegeten uit eigen tuin. Broccoli doet nog weinig . In een plant heel veel tomaten, maar her kleuren naar oranje duurt wel lang, Uiteindelijk geeft de dahlia gele bloemen met een oranje hart. Ga eens kijken of ik nog iets kan zaaien ,desnoods koop ik nog wat planten op de markt.
  Breiwerk is klaar en ben aan het afhechten en in elkaar aan het naaien ,dat gaat het beste bij daglicht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dan hoef ik me niet te schamen als het niet lukt ;-) Ik denk dat ik deze winter toch maar eens een stapel boeken ga bestuderen. Dit jaar was grotendeels "we zien wel", maar misschien is een beetje achtergrond informatie wel handig.
   Ja, die tomaten duren heel lang. Ik hoop dat het lang genoeg zonnig blijft.
   Succes met het afwerken van je breiwerk!

   Verwijderen
 2. Een ontzettend leuk boek is (vind ik ) De eetbare tuin van Alys Fowler. Zij werkt vanuit het principe dat je bloemen en groenten heel goed kan combineren en het traditionele tuinieren een andere wending kan geven. Groentetuin wordt ook siertuin. Ook leuke tips welke bloemen en groenten mooi bij elkaar staan.
  Ze is ook op internet te bekijken in het programma The Edible Garden. ( BBC)


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben gisteravond meteen gaan kijken. Wat een leuk programma is dat! Zo leuk dat ik alle afleveringen gekeken heb ;-) Wat zij met haar tuin doet is precies wat ik graag zou willen. Eigenlijk wilde ik dit jaar al zo'n combinatietuin planten, maar ik had geen tijd om er over na te denken. Ik ga dat boek van haar maar eens opzoeken in de bibliotheek en anders misschien zelfs kopen. En dan meteen maar eens kijken naar een ander boek dat al een jaar op mijn lijstje staat, van Greendelicious, ondanks de naam een nederlandse schrijfster http://www.greendelicious.nl/

   Verwijderen
  2. Ik heb het zelf aangeschaft , kan ik in de winter plannen maken die voor mij haalbaar zijn. Ik vind haar aardappeltip voor in een pot heel leuk.
   Greendelicious. bedankt voor de tip.

   Verwijderen