maandag 26 augustus 2013

In mijn (moes)tuin

Vorige week:Deze week:Tja, wat kan ik ervan zeggen? Het is weinig origineel. Alles groeit. Ook het onkruid.Maar dat betekent vooral dat de grond gezond is, toch? Laten we het daar maar op houden. Gelukkig voorspellen ze mooi weer voor vandaag. Heb ik een goede reden om lekker op mijn gemak in het zonnetje aan het werk te gaan.

De boerenkool staat er prachtig bij.Ik denk dat het niet lang meer duurt voor we de mais kunnen oogsten.De pruimen in de voortuin hangen er heel goed bij. Het zijn er niet veel, maar ze zijn supergroot dit jaar.De zaadjes in mijn kasje doen het geweldig. Ik moet deze week in ieder geval al een plekje zoeken voor de radijsjes en ik verheug me erg op de goudsbloemen, dat zijn mijn favoriete bloemen.Met een beetje geluk zie ik die goudsbloemen dit jaar toch nog bloeien. Ik ben elk jaar van plan om ze te planten of te zaaien, maar het komt er steeds niet van. Hopelijk lees ik volgend jaar in februari of maart mijn moestuinstukjes door en denk ik er dan wel op tijd aan.
Een van de redenen waarom ik dit zo stug volhoudt iedere week, is omdat het op deze manier een echt tuindagboek wordt. Ik ben niet zo van de papieren dagboeken, maar foto's maken en blogjes schrijven kan ik wel. Dat doet me eraan denken dat ik de moestuinblogjes van vorige jaren nog wil taggen zodat ik ze allemaal op een rijtje heb. Lijkt me leuk om de ontwikkeling terug te lezen vanaf die allereerste tomatenplant (volgens mij had ik een jaar daarvoor ook al iets, maar die blogstukjes moet ik dus ook nog allemaal terugzetten. Ach ja, mooi klusje voor de herfst en de winter).

Meer moestuinen? Kijk bij Helena's Moestuin Maandag op haar blog Hollandse Klei

7 opmerkingen:

 1. Alles groeit goed en straks kan je oogsten.
  Ik heb 3 plantjes goudsbloemen in mijn tuin staan er zitten nu knoppen in ,hoop echt dat ze gaan uitkomen .Gisteren pompoensoep gemaakt uit eigen tuin. Het grootste succes zijn de tomaatjes. In 1 stokboonplant zit een mini maaltje. Ondanks dat ik weinig had staan ,geeft het een enorm plezier om iets uit eigen tuin te eten. Het lijkt wel of ik het dan met meer aandacht klaarmaak. Afgelopen zaterdag in een pluktuin voor groente , fruit en bloemen geweest , heel leuk. Als jij volgend jaar ook wat bloemen tussen de groente zet ,zal je zien hoe een andere uitstraling je tuin gaat krijgen.
  Kijk nu al uit naar die foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lekker, pompoenen. Daar wil ik volgend jaar ook een plekje voor zoeken.
   Eten uit eigen tuin is altijd leuk, hoe weinig het ook is. Ergens op dit blog staat een foto van een salade uit eigen tuin van twee jaar geleden (denk ik). Gemaakt van 1 tomaat, 1 kleine paprika en een paar blaadjes basilicum en met zijn vijven gedeeld. Trots dat ik erop was! ;-)
   Wat leuk, zo'n pluktuin!.Ik ben inderdaad van plan volgend jaar bloemen tussen de groente te gaan zetten. En er foto's van te maken voor mijn blog. Heb er nu al zin in ;-)

   Verwijderen
  2. Gevonden! http://geertrude.blogspot.nl/2011/08/uit-de-tuin.html

   Verwijderen
 2. Die foto's zijn grappig. Een soort 'zoek de verschillen'. Maar dan zonder verschillen :-)
  Ik ben maar opgehouden met het moestuin maandag gebeuren. Ik oogst wel van mijn vruchten, maar er over bloggen blijkt niet mijn ding.
  Bij anderen er naar kijken weer wel ;-)

  Je hebt een paar lekkere maaltjes in de tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha. Toch zijn er wel verschillen. Er is bijvoorbeeld een stoel omgevallen. En het is allemaal net iets groter. Maar ik had vorige week weinig tijd om echt iets te doen.
   Jammer om niet meer bij jou mee te kunnen kijken, maar je moet vooral doen wat je ligt. Jij bent weer goed in bloggen over kastjes en dat lukt mij maar niet ;-)
   Ja, ik denk dat september een eten-uit-eigen-tuin-maand wordt!

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige tuin heb je, echt heel handig ingedeeld. Heb mooie idee├źn opgedaan voor mijn tuintje :) dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Het is echt een tuin die langzaam zo geworden is, van het idee om een vuurplaats in het midden te maken, tot de verhoogde bakken aan de zijkant. We zijn er zelf ook erg blij mee!

   Verwijderen