maandag 8 juli 2013

In de (moes)tuin

Vorige week: 

Deze week:

Er werd weer gezaagd, geschroefd en met zand gesjouwd.


En nu zijn dus alle bakken klaar. Alleen de laatste fase, het houten vlonderterras, wacht nog op voldoende tijd (en geld).


(eh, ja, ik had nog willen wieden en opruimen voor ik deze foto nam, maar dat is er niet meer van gekomen. Ik had het dit weekend te druk met in de zon zitten)

In de bak linksboven: stokbonen (nu met stok), mais, bloemkool, radijs, worteltjes en spinazie.In de bank links-midden: prei, nog meer bloemkool, radijsjes en sla. De vierkante bak links: prei, winterpeen en andijvie.


In de nieuwe bak heb ik de boerenkool en de broccoli gezet, maar ik hoop dat ze de verplaatsing overleven, nu het zo warm is...


De tomaten doen het nog altijd prima. Ik heb de eerste tomaatjes al ontdekt tussen de bladeren:

De basilicum in de oude weckpan doet het redelijk, maar ik ga er nog wel wat bij planten. Ik gebruik veel basilicum, zowel gedroogd als vers en het zou leuk zijn als ik een paar potjes pesto kon maken.

In de kersenboom is ook van alles rijp aan het worden, maar daar laten we de vogels hun gang gaan. Het zijn krieken, zure kersen dus, die je alleen kunt eten als je er jam (met veel suiker) van maakt of sausjes of iets dergelijks. Niet echt ons soort eten. En in ruil voor de kersen krijgen wij iedere avond een prachtig fluitconcert. Goede deal toch?

En zo kan deze jongen ook gewoon zijn werk blijven doen (hoop ik voor hem):Wat er wel geoogst werd deze week (eerste oogst uit eigen tuin is altijd extra leuk):Radijsjes (die we gebruikten als smaakmaker op brood, maar straks, als we er meer hebben ook door de sla gaan):

En aardbeien


Genoeg voor ieder een halve boterham (waarbij het maar goed was dat we maar met z'n twee├źn thuis waren):

En de komende week... flink water geven, denk ik ;-)

Alleen jammer dat de regenton al bijna leeg is. Het is een hoop werk, al die bakken met een gietertje langsgaan, maar ik vind dat altijd wel een gezellig klusje aan het eind van de dag. Met de tuinslang voelt het ineens een stuk minder "goed" (waterverspilling?). Misschien toch maar een tweede regenton plaatsen...

Meer moestuinen? Kijk bij Helena's Moestuin Maandag op haar blog Hollandse Klei 

13 opmerkingen:

 1. Wat groeit het allemaal snel! Lekker ruime bakken ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heerlijk ruim, maar ik kom toch ruimte tekort, omdat ik veel te dicht gezaaid heb en geen plek meer heb om uit te planten. Volgend jaar ga ik beter plannen en voorzaaien...

   Verwijderen
 2. Mooi hoor dat handje aardbeien. Ik kijk hier de frambozen rijp.
  Verder is het hier afwachten ,want ik was aan de late kant.
  Als de zon zo blijft schijnen en ik genoeg water geef hoop ik ook iets uit eigen tuin te kunnen eten.
  Het leuke is wel dat achter de tuin gemeente grond is met veel hazelaars en een oude perenboom, die ooit bij een nu afgebroken boerderijtje stond. Dus peren inmaken gaat wel lukken dit jaar, vorig jaar geen enkele peer eraan.
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Frambozen zijn ook lekker! En peren... oh, dat doet me denken aan vroeger. Mijn ouders hadden een kleine boomgaard achter het huis. Hier stond een enkele perenboom, maar die is helaas door de vorige eigenaars omgezaagd.

   Verwijderen
 3. Wat groeit alles ineens hard met die paar warme dagen. Het gaat goed in jullie tuin. Mooi, al die bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heerlijk, dat warme weer. Hoewel ik, doordat het bakken zijn, wel echt iedere avond water moet geven. Maar dat is goed voor de broodnodige lichaamsbeweging ;-)

   Verwijderen
 4. Wat heb je ineens lekker veel! Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo lekker, eten uit eigen tuin. Geniet van je aardbeien, radijsjes en wat er nog meer te oogsten valt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Nog heel even en dan zijn de andijvie en de spinazie klaar om te oogsten.

   Verwijderen