maandag 1 juli 2013

In de (moes)tuin

Vorige week:
Deze week:

Vooral het verschil in de achterste bak is enorm. Vorige week zag je daar nog bijna niets en nu is alles opgekomen (van voor naar achter: spinazie, worteltjes, boontjes en radijs). De mais heb ik uit de smalle bak verplaatst naar de achterste, waar meer ruimte is. De komende week zal ik wel meer moeten verplaatsen, want ik heb veel te dik gezaaid, vooral in die achterste bak.
In de smalle bak staat ook broccoli, bloemkool en boerenkool. Dat doet het aardig, maar de slakken zijn nogal dol op het blad. Ik moet toch eens kijken of ik daar iets aan kan doen.De andijvie doet het in ieder geval prima en ik denk dat ik deze week de eerste radijs kan oogsten.


En de eerste aardbeien zijn ook al rood.
Meer moestuinen? Kijk bij Helena's Moestuin Maandag op haar blog Hollandse Klei

12 opmerkingen:

 1. Koffieprut rond de plantjes, vinden de slakken niet lekker

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Dat ga ik proberen. Sterker nog, de eerste lading prut ligt er al. Ik ben benieuwd.

   Verwijderen
 2. Wat een prachtig uitzicht heb je vanuit je tuin! Een heel mooi plekje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! We wonen hier nu al weer acht jaar, maar ik geniet nog steeds dagelijks van het uitzicht.

   Verwijderen
 3. Jeetje, wat een verschil bij de achterste bak. Kolen zijn in mijn tuin ook altijd de pineut. Of het nou slakken, aardvlooien of duiven zijn. Heb nu een fleece doek er over heen. Niet zo mooi, maar werkt wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook een idee. Maar krijgen die planten dan wel genoeg licht? Ik las overigens ergens dat je, als je biologisch wilt moestuinieren, gewoon moet accepteren dat je je planten deelt met de natuur.
   Klinkt mooi en ik doe mijn best. Maar soms is het toch wel erg jammer (ik probeer al jaren boerenkool te kweken...)

   Verwijderen
 4. Een beetje zon en af en toe wat regen en alles schiet de grond uit. Goed te zien bij die achterste bak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies. Dat roep ik dus ook bij elk buitje: goed voor de tuin!

   Verwijderen
 5. Mooi gedaan hoor je tuin , ik ben in het heeeel klein begonnen. Volgend jaar hoop ik wat uitgebreider te moestuinieren.
  Wat ben je trouwens aan het breien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klein beginnen is ook leuk ;-)
   Ik ben een vest voor mezelf aan het breien. Bijna klaar, maar ik kom wol tekort...

   Verwijderen