dinsdag 2 april 2013

Terug

for English please scroll down

Ik was van plan in mijn eerste blogpost na mijn (meer dan een) maand pauze een opsomming te geven van alles wat ik in die vijf weken gedaan en beleefd heb.
In de trant van: verhuizingen van familieleden (niet ik, maar mijn hulp was nodig): 2; vierkante meter laminaat gelegd: 33; dozen uitgepakt: 50 (denk ik, meer kan ook); enzovoort. Maar een groot deel van die maand kan helemaal niet op die manier opgesomd worden (hoe tel je emoties?) en eigenlijk horen veel dingen ook niet in het openbaar op internet thuis. Een vriendin, die wel een nog niet helemaal volledige lijst kreeg, noemde de afgelopen weken een 'rollercoaster'. En dat dekt de lading bijzonder goed.

Eigenlijk vraag ik me af hoeveel zin het heeft om in het verleden te blijven hangen. Er waren lastige momenten, er waren gelukkig ook mooie momenten (misschien krijgen jullie daar in de loop van de week nog een paar foto's van te zien) en het is voorbij. Ik kan beter naar de toekomst kijken. Hoewel... In het verleden blijven hangen is niet goed, maar voortdurend 'vooruit leven' is ook niet handig. Dan vergeet je te genieten van het heden (in het engels is het woord voor 'heden' hetzelfde als het woord voor 'geschenk' - mooi vind ik dat).

Eigenlijk kan mijn eerste blog na deze pauze dus beter zo zijn:

Hallo, ik ben er weer. De zon schijnt en de bollen bloeien. Is dat niet fijn?


~~~~~~~~~~
I was planning to make my first blogpost a nice roundup in numbers. Like this: number of family member moves (not me, but my help was needed): 2; square metres of laminateflooring laid: 33; boxes unpacked: 50 (or more); etc. But the most part of that month can not be summed up like that (how do you count emotions?) and a lot of it is not what I want out on the internet anyway. A friend called the last months a rollercoaster and I think that's quite accurate.

I'm wondering if looking back is what I need right now. There were sad moments, there were happy moments (maybe I'll share a few photos of those later) and it's over. I'd better look at the future. Although... living in the past isn't right, but constantly living in the future isn't healthy either. One forgets to enjoy the present (I love how in English that word also means 'gift') that way.

I think my first post after this break should be like this:

Hi, I'm back. The sun is shining and the bulbs are flowering. Isn't that great?

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat je er weer bent.
  Die zon is geweldig,de bloemen prachtig.
  Vandaag is een dag om van te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook fijn om weer terug te zijn. En ik ben blij dat ik zo bewust genoten heb van die zonnige periode, want vandaag en gisteren was het wel weer erg grijs. Gelukkig hebben we de foto's nog ;-) (oh, dat is ook terugkijken, natuurlijk. Leven in het heden is niet gemakkelijk)

   Verwijderen
 2. yes - it is great! :)
  and i think i'm on my way back, too. :)
  hugs to you!

  BeantwoordenVerwijderen