vrijdag 19 april 2013

Opgeruimd, maar niet klaar
Oeps, alweer een week overgeslagen. Mijn excuus? Te druk. Wat eigenlijk geen excuus is, want ik heb het altijd te druk. Deze week was ik afwisselend bezig met het opruimen van mijn slaapkamer en ziek zijn. Hooikoorts. En stofallergie, hoogstwaarschijnlijk. Maar dat laatste leed is geleden. De slaapkamer is opgeruimd.

Ik heb altijd heel veel bewondering voor mensen die kastjes-per-dag plaatsen of van iedere klus een voor- en een nafoto hebben. En dan zijn die nafoto's ook altijd helemaal perfect. De waarheid is dat mijn slaapkamer nog steeds een voor is. De lijst is enorm: afwerken (je kunt nog steeds zien waar de tussenmuur zat), vloer (we hebben nu een stuk laminaat en een stuk vloerbedekking met daartussen een kale strook), verven (kozijnen of zelfs al het houtwerk), en zo kan ik nog wel meer dingen bedenken. Maar dat doe ik liever niet, want dan krijg ik het benauwd. Voorlopig hebben we daar echt geen tijd voor (wegens voorgenoemde drukte en nog veel meer lopende klusprojecten).

Dus geniet ik nu maar van mijn opgeruimde slaapkamer. Vanuit de juiste hoek gefotografeerd ziet het er tenslotte toch best goed uit...

p.s. die mandjes op de boekenkast zijn leeg en gaan waarschijnlijk nog weg
p.p.s. ja, die balk is bekleed. Hij hangt voor ons net iets te laag. Ik heb een hersenschudding opgelopen door dat ding en op deze manier proberen we herhaling te voorkomen
p.p.p.s nog even iets heel anders: Anita houdt een leuke give-away ter ere van haar honderdste post op haar schrijfblog. Ze geeft o.a. een boek weg. Meedoen kan nog tot zondag.

Later toegevoegd: in het kader van leuke give-aways ook nog even melden: Aritha geeft een exemplaar van haar nieuwe boek 'Trouw aan jou' weg.

10 opmerkingen:

 1. Lieve Geertrude,

  Ah, nog zo'n hooikoortsslachtoffer. Mijn energieniveau is erg laag door de hooikoorts, ook al zou je dat op basis van mijn kastje-er-dag dan weer niet zeggen. :-)
  Wat ziet jouw slaapkamer er knus uit, met warme kleuren. Rommelig? Nee.
  Eerder eclectisch, hoewel er mensen zijn die dat een ander woord voor rommel vinden.
  Ai, een hersenschudding door die balk? Dat is beslist niet leuk.

  Het bloggen over kastjes is tijdrovend, maar werkt ook louterend. Ik ben niet de enige met zo'n huishouden en door reacties zoals die van jou ben ik me er ook bewust van dat ik vaak te kritisch ben op mijn eigen werk.
  Als mijn klusje af is, zie ik nog allemaal losse eindjes, maar lezers zoals jij zien het hele plaatje en dan ziet het er opeens mooi uit.
  En zo'n blog moet ook inspireren natuurlijk, niet een ander demotiveren :-)

  Wat lief dat je zoveel aandacht aan me besteed hebt in deze blogpost.

  groet, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, knus is onze slaapkamer zeker, maar ik heb vakkundig naast de probleemgebieden gefotografeerd ;-) Ik ben in ieder geval blij dat het nu opgeruimd is.
   Jouw blog en een aantal andere soortgelijke blogs inspireren me altijd wel, zeker vanwege de voor en na foto's. Bij mij is opruimen altijd een proces dat zich verspreid over het hele huis en weken duurt. Maar met het resultaat ben ik niet minder blij.

   Verwijderen
 2. Hoi Geertrude,

  Ook hier geen kasje per dag. Het loopt storm of het staat stil,waarbij het een vaak het gevolg is van het ander. Dus ruimde en poetste ik deze week in het achterhuis ( en deed dezelfde dag nog meer klussen,stom) om de dag erna overvallen te worden door een ouderwets flinke migraine aanval.
  Het piekeren over hoe mijn verjaardag te vieren ( en wat de keurige collega's wel niet denken van mijn huishouding) is overigens ook genoeg voor flinke paniek.
  Vandaag, vandaag ga ik iets beslissen...
  Jou slaapkamer is hartstikke gezellig. Bij ons ook schrootjes, al heb ik die ( is dat alweer 7 jaar geleden) een keer groen geverfd. Een gewaagde kleur, maar nooit spijt van gehad.
  Zullen we het ooit leren? Gewoon genieten van je huis, zonder je druk te maken over wat "men" ervan vind? Ik ga het gewoon weer proberen.
  Groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hollen of stilstaan, inderdaad. Zo gaat het hier ook. Maar dat probeer ik maar gewoon te accepteren, zelfs inclusief de gevolgen (gelukkig gee n migraine, maar wel zwaar vermoeid na zo'n poetsdag).
   Paniek over jouw huis? Niet doen! Het is zo'n lief huis dat een beetje rommel echt niet opvalt. Ik denk dat je collega's juist jaloers zullen zijn vanwege de gezellig sfeer die jij gecreeerd hebt.
   Ik koester nog steeds dat een vriendinnetje van een van de dochters eens zei: "jullie huis is klein en anders, maar het voelt als een echt thuis."

   Verwijderen
 3. Ziet er gezellig uit, deze kamer. Die boekenkast is helemaal top. Handig idee om die balk te bekleden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! En die balk, tja. Toen daar nog een muur met zeer lage deur zat, had ik al twee kussentjes tegen de bovenste deurpost gespijkerd. Dit was een logisch vervolg ;-)

   Verwijderen
 4. i love all the bright colors - your quilts, your art, your books. it does look very cozy! :)
  p.s. maddie and i take turns napping under the quilt you made me, and it is my extra layer on the bed most nights. i love it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. It's funny how other people see this room. I would like to paint it a light color and create a more peaceful color scheme, but everybody seems to love the colors. The art from left to right: a drawing D. made for school, a van Gogh reproduction we love and a drawing E. made for school. It's a mismatch, but somehow in this picture they work together.
   I love that you still use that quilt!

   Verwijderen
  2. i could picture the walls all a really soft grey . . .
   and still keep your colorful art and quilt and books - i think that would be lovely!
   i've loved my mossy grey-green on our walls (that aren't log), but i think that this summer, i am going to repaint them a soft, soft grey. i painted isaac's room that color (pictures on my blog soon!) and i just love it!

   Verwijderen
 5. Ik vind die houten schrootjes heel warm staan. Dat viel me op bij de eerste blik op je foto.

  BeantwoordenVerwijderen