vrijdag 21 december 2012

Nonsens!

 Ik ben dol op alle varianten die er bestaan van Dickens' a Christmas Carol, inclusief het origineel. Er is iets met het idee dat zelfs een oude mopperkont als Scrooge nog kan veranderen door hem te confronteren met het verleden, het heden en de toekomst dat mij (en vele anderen blijkbaar) blijft boeien. Het leek me dan ook leuk een verhaal te schrijven waarin hetzelfde concept verwerkt was.


Scrooge


Met een chagrijnige mep op de knop zette Licia de radio uit. Irritant, al die kerstliedjes. Sentimenteel gedoe over sneeuw en romantiek. En maar roepen dat misschien dit jaar een witte kerst op het programma stond. Maar ondertussen was het gewoon vies en druilerig weer. Zoals altijd.
En romantiek? Bah. Daar geloofde ze allang niet meer in. En zeker niet met kerst. Het was allemaal onzin. Nonsens! zou Scrooge zeggen.
..........
 download als pdf - epub

Vorige downloads gemist?
Dwaas pdf - epub
Kerstavond pdf - epub
Kerst in de Kerklaan pdf - epub
De Kerstkabouter pdf - epub
Geen Kerst pdf - epub 

2 opmerkingen:

  1. Lieve Geertrude. Wat een heerlijke Kerstverhalen. Ik ben dol op dit soort korte sfeerverhalen. Elke jaar koop ik weer een oud boek in de kringloop met dit soort heerlijke vertellingen. Dank je wel voor dit stukje sfeer. Je schrijft ( zoals gewoonlijk) zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel ;-) Ik ben er zelf ook dol op. Mijn verzameling kerstboeken groeit ook ieder jaar...

      Verwijderen