woensdag 12 december 2012

Kerstverhaal

Rond deze tijd kom ik altijd in de stemming voor kerstverhalen. Daar ben ik dol op. Ouderwets, modern, zoetsappig, romantisch, grappig, maakt niet uit. Ik lees ze wel.
En ik schrijf ze ook af en toe. Ook in allerlei soorten en maten, trouwens.

Als kerstcadeautje voor mijn lezers ga ik die verhalen de komende weken hier als download neerzetten. Eerst de oudere, die sommigen van jullie dus al gelezen hebben en vlak voor de kerst een vers, nog niet eerder gepubliceerd (want ik ben het nog aan het schrijven) verhaal.
Ik begin met een gouwe ouwe. Mijn allereerste gepubliceerde verhaal uit 2005. In mijn biografie kun je lezen dat het daar eigenlijk allemaal mee begonnen is. 

Geen Kerst

'Wij vieren geen Kerst, dit jaar.'
Toen Carla het hardop uitsprak, als antwoord op een vraag van haar collega, vond ze het wel een beetje erg definitief klinken. Maar toch was het zo. Met het hele gezin waren ze het eens geweest. Om verschillende redenen, dat wel. Zo eensgezind waren ze nu ook weer niet.
..........

download als pdf - epub
(even een verzoekje aan de e-reader bezitters: dit is de eerste keer dat ik een verhaal op deze manier aanbied. Mocht er iets niet werken, dan hoor ik het graag.)

~~~~~~~~~~
I love christmas stories and sometimes I write them too. I was planning to look into translating them to English, but I'm running out of time. I'm sorry. I hope to translate at least one of them next week...

3 opmerkingen:

 1. Bij mij op de tablet werkt het! Leuk, kan ik je verhaal opslaan in 'mijn bibliotheek' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. and i would love to read one . . .
  if not this year, next?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I'll try... I really want to, but it's harder then I thought it would be (should have known after writing half a book in very funny - not in a good way - English)

   Verwijderen