donderdag 20 december 2012

Dwaas

In december 2010 verscheen er een interview met mij in Hart van Holland. Als extraatje mocht ik een kerstverhaal schrijven. Ik ging enthousiast aan de slag, informeerde toen maar eens of er een woordenlimiet was en hoorde toen dat ik maximaal ruimte had voor 500 woorden. Liefst minder. Wat voor mij een lastige opgave is. Een column van die lengte gaat nog (hoewel met moeite, ik ben nogal breedsprakig), maar een fictief kerstverhaal? Toch probeerde ik het. En uiteindelijk is het best een lief verhaaltje geworden...

Dwaas


Ze stonden samen in de lange rij voor de kassa. Het was de dag voor Kerst en het leek wel of iedereen nu pas inkopen deed voor de feestdagen. Bij de automatische deuren stond een kerstkoortje te zingen.
'Gezellig.' De man wreef vergenoegd in zijn handen. 'Zo vind ik boodschappen doen wel leuk.'
'Je bent een sentimentele dwaas.' De vrouw schudde haar hoofd
..........
Download als pdf - epub

Vorige downloads gemist?
Kerstavond pdf - epub
Kerst in de Kerklaan pdf - epub
De Kerstkabouter pdf - epub
Geen Kerst pdf - epub 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten