zondag 18 november 2012

Een bekentenis en weggeefactie - take 2

Waarom post ik dit in het weekend, vraagt u zich af? 
Omdat ik op het verkeerde knopje drukte en het toen maar zo gelaten heb ;-)


Ik moet bekennen dat ik niet zo goed ben in promotie. Ik vind boeken schrijven heerlijk, maar dat gedoe eromheen hoeft van mij niet zo. Een persbericht  rondsturen ok√©, maar de rest... Reclame maken voor mezelf ligt me niet erg en dat is duidelijk.
Maar ja. Het hoort er wel bij. Toch wil ik ook daarin mijn eigen weg blijven zoeken. Ik ben niet het type dat zonder een gevoel van schaamte altijd en overal kan roepen dat mensen haar boeken moeten lezen en kopen omdat ze nu eenmaal geweldig zijn. Als is dat natuurlijk gewoon wel waar ;-)
Ik zoek het meer in contact met lezers. En ik dacht dus een slimme oplossing gevonden te hebben door een boek te verloten onder mensen die mijn blog gaan volgen.
Ik had gehoopt dat mijn eerste aankondiging van de weggeefactie voor een soort sneeuwbalreactie zou zorgen en in heel optimistische buien maakte ik me tijdens onze vakantie al zorgen over de enorme stapels boeken die ik moest gaan weggeven (want ik had beloofd bij iedere mijlpaal meer boeken weg te geven en stel dat ik ineens 1000 of zelfs meer volgers zou hebben?). Maar helaas. Het bleef bij die ene.
Ach ja. Geeft niets. Het was te proberen.
Wat ik wel aan die actie overhield was twee lieve blogposts over mij. Van mensen die mijn boek(en) lezen en mijn blog ook. En dat is me eigenlijk veel meer waard.

Franca van Het Keukenraam is een fan van het eerste uur. Ze schreef jaren geleden al eens enthousiaste berichten over mijn allereerste boek en ik vind mezelf en mijn boeken regelmatig op haar blog terug (hier, hier, hier en hier bijvoorbeeld).

Anita van Anita's dagboek is juist een nieuwe fan. Zelf schrijft ze ook aan een thriller (meelezen kan hier). Toen ze me vertelde dat ze Familiegeheimen ging lezen, was ik erg benieuwd (en een beetje benauwd) wat ze ervan zou vinden. Maar gelukkig was ze enthousiast genoeg om er een hele post aan te wijden.
Ik vond het wel grappig dat haar enige puntje van kritiek iets was waar ik zelf ook moeite mee had. Ik had bij dit boek een overzichtje met alle personages naast me liggen om de draad niet kwijt te raken en nog moest mijn redactrice me erop wijzen dat ik ergens een foutje gemaakt had. Dat is een wijze schrijfles: gebruik niet teveel personages, hoe realistisch dat ook lijkt te zijn (zo groot was die familie eigenlijk niet). Ik heb die fout trouwens daarna (Familiegeheimen is mijn vierde boek, maar ik schreef het als tweede) ook nooit meer gemaakt, ik hou het nu graag simpel.

In het eerste weggeefactieblogje heb ik gezegd dat ik op 20 november ga tellen en verloten. Maar dat tellen en verloten is in dit geval niet zo moeilijk, tenzij er ineens iets veranderd. En dan nog... Ik gun het deze twee lieverds. Ik pas gewoon de regels aan. Dat kan, want dit is mijn blog ;-) 

Dus krijgen deze twee dames het boek in ieder geval. Franca, jouw adres heb ik nog. Anita, wil je me even mailen met het  jouwe? (geertrude at geertrude.nl).
Oh, en Jezebelle (zij was de enige andere die op dat postje reageerde): mijn voorraadje van 'Goede hoop' is niet zo groot, maar als je wilt kan ik je wel Incognito sturen. Als je belangstelling hebt, mail me dan even. En natuurlijk tel jij mee in de eventuele laatste verloting (zie hieronder).

Als er toch nog anderen zijn die kans willen maken zijn er twee mogelijkheden:

:: like mijn facebookpage. Ik verloot 1 boek onder alle likers, dat worden er 2 als ik meer dan 50 likes heb.

:: reageer op dit blogje en maak reclame voor me. Ik wil eventueel nog een derde exemplaar van 'Goede hoop' verloten via dit blog, maar dan alleen als ik minstens 25 reacties krijg (op dit stukje en dan van verschillende mensen natuurlijk). Zoveel lezers heb ik niet, dus jullie zullen er iets voor moeten doen. Dat klinkt niet zo sympathiek, dat weet ik, maar ik kan bij mijn uitgever niet aankomen met de mededeling dat ik zomaar boeken weggeef als daar niet een beetje naamsbekendheid tegenover staat (vandaar dat idee om volgers te zoeken, dat is tastbaar). En hoe jammer ik het ook vind,  meer dan drie uit mijn eigen voorraad wordt lastig. Als de belangstelling onder de 25 blijft, verloot ik een exemplaar van 'Incognito' (ook een leuk boek, hoor!***) Sorry, deze actie is afgesloten.

Die laatste verloting ga ik donderdag doen (bij voldoende belangstelling dus). Morgen krijgen jullie nog wat achtergronden bij mijn boek en een linkje naar de download van het eerste hoofdstuk en woensdag wil ik het ergens over hebben dat zijdelings verband houdt met 'Goede hoop'. Daarna rond ik de herfstfoto's af en dan ga ik volgende week maar weer eens normaal bloggen, daar kan ik ook wel zin in hebben (ik denk zelfs dat ik tegen die tijd een breiwerkje te showen heb, dat is lang geleden)

***Waarom ik er daar wel genoeg van heb? Grappig verhaal en typisch iets voor mij. Het zit zo: ik krijg van elk boek 2 bewijsexemplaren en bestel er normaal gesproken 10 extra. Die 12 stuks zijn voldoende om weg te geven aan o.a. mijn moeder en te verkopen aan een paar vaste afnemers. Maar bij Incognito dacht ik de promotie eens flink beet te pakken, dus bestelde ik er 10 extra, met de mededeling dat ik die nodig had om als recensie exemplaren weg te geven. Eigenlijk had ik er maar 5 extra nodig, maar wij kunnen onze boeken alleen per 10 bestellen. Mijn uitgever stuurde me vervolgens 27 boeken. De 2 bewijsexemplaren, mijn bestelling van 20 stuks en nog (gratis) 5 extra voor die recencies. Toen had ik er dus een paar over... ;-)


::...reacties niet meer mogelijk... kijk hier voor de uitslag

5 opmerkingen:

 1. yes - i remember!
  and i still wear that hat. ;)
  but i wear my christmas hat more. :)

  if i could read dutch, i would read your books!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je dit fantastisch opgelost.
  Ik moest wel glimlachen toen ik las dat jij een beetje benauwd was voor mijn recensie. Blijkbaar blijft er onzekerheid bestaan over wat een ander van je boek vindt, ook al heb je zelf gepubliceerd en die recensent niet :-)
  Ik verheug me op Goede Hoop, ik stuur je een mailtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Midden in de nacht. Ik kan mijn vorige gezinnetje niet loslaten uit mijn hoofd.
  Tobben heet dat geloof ik.
  Om nu bij jou te lezen dat er zo'n mooi nieuw boek van je , zomaar naar me toe komt.Lieve Geertrude, heel hartelijk dank!
  Ik verheug me er echt op!

  lieve groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Via de weblog van Franca bij jou gekomen en eerlijk gezegd.. ik lees graag, maar heb je boeken nog niet gelezen. Inmiddels is de nieuwsgierigheid geprikkeld en aangezien ik boeken graag op mijn tempo wil lezen betekent dat dus dat ik binnenkort de boekhandel eens moet bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Ik doe mee met de verloting! Ik lees heel veel. Kwam via Franca op je blog. Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen