woensdag 24 oktober 2012

Herfst, stuiterballen en een grote weggeefactie


Genieten jullie ook zo van de herfstfoto’s? Ik wel. Ik ben eigenlijk niet zo dol op de herfst, maar dit project helpt me de schoonheid ervan in te zien. Het doet me denken aan de quote die ik jaren geleden in mijn bloglayout had staan:  

Autumn is like a second spring, when every leave is a flower (Albert Camus)

Het komt me wel goed uit dat ik nog 15 dagen te gaan heb. Nora Roberts zei ooit (las ik bij Maisey Yates en voor de volledigheid moet ik melden dat Google me vertelde dat Nora het waarschijnlijk ook weer van iemand anders heeft), dat je in het leven altijd jongleert met meerdere ballen. Sommige ballen zijn van glas, die moet je in de lucht houden, want anders breken ze. Maar andere ballen zijn van rubber. Die stuiteren wel terug. Het blog is van rubber. Dat stuitert wel (zeker als je blogjes gewoon vooruit kunt inplannen en de bijbehorende foto’s van te voren kunt maken). Facebook en twitter zijn ook van rubber. Hoop ik. Want ook daar ga ik even iets (nog?) minder actief worden.

Maar.... over een paar weken ga ik (proberen) weer wekelijkse stukjes te schrijven (tot die tijd kunnen jullie je vermaken met mijn archieven vanaf 2002, die staan sinds kort weer online). Vnaf 15 november ga ik vieren dat Goede hoop uitkomt. Mijn vijfde boek... een lustrum. Dat is toch best speciaal al zeg ik het zelf en dat vier ik onder andere met een weggeefactie. Afhankelijk van de belangstelling verloot ik in ieder geval 1 exemplaar van mijn nieuwe boek, maar misschien ook wel meer (als er veel belangstelling is).
Voor de mensen die blogs volgen via google connect: als ik (meer dan) 50 volgers heb (zie widget onder aan de pagina), verloot ik een boek onder mijn volgers. En dat ga ik voor iedere mijlpaal doen (dus bij 100 volgers nog een boek, en bij 250 volgers weer, dan bij 500, 750, 1000). Hetzelfde geldt voor likers (noem je dat zo?) van mijn auteurspagina op facebook Voor twitter ga ik nog een retweetactie verzinnen, maar daarover later meer.
Hoeveel van jullie zitten op Google+? Ik doe daar op dit moment nog niet veel (niets eigenlijk) mee, maar als ik daar genoeg vrienden/volgers (hoe heet het daar?) heb, wil ik me er ook wel in gaan verdiepen. Ik ga pas op 20 november tellen en verloten (vanwege die glazen ballen dus), maar liken of volgen kan altijd. Iedereen telt mee, niet alleen de nieuwste of precies de vijftigste of zo (dat vind ik altijd zo oneerlijk tegenover de rest).
Oh, en wie dit alles op zijn eigen blog meldt (zet even een linkje in de reacties zodat ik het terug kan vinden) telt extra mee in de loting, voor iedere post waarin ik genoemd wordt één keer zelfs.
Eh ja, dit is een erg Amerikaanse manier van promoten. Maar het schijnt te werken ;-)
Sorry, deze actie is inmiddels afgesloten.

6 opmerkingen:

 1. Hallo Geertrude,

  Een paar maanden geleden ben ik op je blog terechtgekomen. Dit omdat ik zelf een boek-blog was begonnen en op zoek was naar mensen die dat ook op die manier doen. Die ben ik (nog) niet tegengekomen, maar ik stuitte wel op jouw blog en het sprak me aan. Ik ben lid geworden (ik voel me nog wat eenzaam hierin, er mogen gerust meer mensen bij!) en sinds kort lees ik voor het eerst een boek van jou: Familiegeheimen.

  Tot mijn verrassing heeft het verhaal overeenkomsten met mijn boek-blog. Met als verschil dat jij het traditionele moordmysterie heel eigentijds met een liefdesverhaal hebt gecombineerd. Dat vind ik een heel originele combi.
  Ik zit nu op het allerspannendste punt: wie is de dader en met wie gaat Antoinette verder in het leven?

  Ik liep al rond met het idee om er op mijn blog aandacht aan te besteden. Dus ik ga snel het boek uitlezen en er een blogje over schrijven.

  Groeten van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anita,
   Wat leuk om van je horen. Ik had al gezien dat jij ook met schrijven bezig bent en ik lees af en toe je verhaal. Ik ben benieuwd waar dat naar toe gaat.
   Fijn dat je geniet van Familiegeheimen. Ik vond dat ook een erg leuk boek om te schrijven. Als het goed is komt er eind 2013 weer een dergelijk boek van mij uit (spanning gecombineerd met romantiek).
   Heel leuk dat je er een blogje over wilt schrijven. Hopelijk helpt dat om snel een wat minder eenzame volger te worden ;-)
   Groetjes,
   Geertrude

   Verwijderen
 2. Leuk, je oude blog weer te lezen.
  Ik ben daardoor weer gaan handwerken. En ook na het lezen van jou blog pas zelf gaan bloggen.
  Naar je nieuwe boek kijk ik weer uit!
  En mijn beloofde blogje ( helemaal over jou) komt er nu echt snel aan.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Geertrude,

  Het heeft nog niet echt geholpen geloof ik, mijn oproep aan mijn lezers om volger bij jou te worden. Mmm, jammer.

  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dag Geertrude , ik heb je blog vroeger leren kennen via Franca (mijn allerliefste blog om te lezen ,al lees ik ook erg graag bij soule mama en posy get cosy die ik ook door haar heb leren kennen!!)en door jou fluitketel te zien heb ik dan toch mezelf eentje geschonken ... een rode grootte en dure!! lekker voor mezelf naah ik heb géén blog géén twitter en géén f...booke wens ik ook niet, maar ik lees erg graag! mijn allerlievelings zijn de boeken van joanne harris zij is de schrijfster van oa het boek "chocolat" maar al haar boeken zijn mooi en mysterieus een ander genre maar ook erg mooi en spannend zijn de boeken van mo hayder en als jong meisje vond ik zout op mijn huid super mooi en romantisch en het kleine huis op de prairie vroeger en nu gewoon door de eenvoud die nu zoek is ... in de wereld... ik beloof je ik ga op zoek naar je boeken , wanneer ik het ga lezen weet ik nog niet want ik zo veel ongelezen boeken liggen , ik werk in een logistiek centrum van een kringloopwinkel en kan het niet laten elke pauze vind ik wel een boek of twee, drie ,..je zou verbaasd opkijken welke boeken de mensen weggooien nog net als nieuw zowiso gooien ze vanalles weg nog niet uitgepakt soms , je zou er triest van worden..lieve groet vanwege Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jezebelle,
   Wat leuk van je te horen. Ik kan me inderdaad herinneren dat je vroeger ook wel eens reageerde op mijn blog. Jammer dat je niet mee kunt doen aan deze weggeefactie, maar wie weet komt er binnenkort nog een vervolg... ;-)
   Groetjes,
   Geertrude

   Verwijderen