maandag 23 juli 2012

Goede hoop

‘Wat doe jij hier?’
Ze draaide zich om en zag een lange blonde man die haar kwaad aan keek.
‘Tim!’
Hij herhaalde: ‘Wat doe jij hier?’
Zijn ijzige blik deed pijn. Nog steeds. Maar ze negeerde de emoties die in haar opborrelden en zei rustig: ‘Dat kan ik ook aan jou vragen. Ik neem aan dat we allebei van plan zijn vakantie te houden.’
Tim knikte, maar zijn stem klonk nog steeds afgemeten en nijdig.
‘Dat was wel onze bedoeling. Simone en ik hebben het erg druk gehad de laatste maanden. Zo’n georganiseerde reis leek ons ideaal om weer wat tijd samen door te brengen.’
Ze wist dat het een compromis moest zijn.  Voor zover ze zijn op luxe gestelde vriendin kende, zou die veel liever in een resort aan het strand verblijven. Maar dat hield hij nog geen dag vol. Tim zou het liefst op de bonnefooi rondtrekken met een camper of een tentje. Raar eigenlijk dat je dat soort dingen nog steeds doorzag.
Karlijn glimlachte.
‘Voor ons geldt ongeveer hetzelfde.  Rico moest er nodig eens tussenuit.’
Tim trok zijn wenkbrauwen op.
‘Rico? Ik wist niet dat je een vriend had.’
‘Sinds een paar maanden.’
Niet dat hij daar iets mee te maken had, eigenlijk. Maar het was het beste om hem te behandelen als een willekeurige kennis. En die zou ze ook gewoon antwoord gegeven hebben.
Hij knikte en leek eindelijk iets minder afwijzend.
‘Dat scheelt. Het moet mogelijk zijn om elkaar een beetje te ontlopen.’
Nu lachte ze voluit.
‘Als we met twintig anderen in een bus door Zuid-Afrika  reizen? Dat lijkt me toch knap lastig.’

En daar heeft Karlijn volkomen gelijk in. Het worden twee heel lastige weken...

Toen ik dit verhaal begon te schrijven, wist ik alleen dat ik een hoofdpersoon had met een onverwerkte scheiding. Ik wilde haar confronteren met haar ex, haar laten onderzoeken of ze nog van hem hield en haar laten nadenken over haar nieuwe relatie. Maar hoe kreeg ik hen bij elkaar en dan ook nog voor een langere periode zodat er wel problemen moesten ontstaan? Mijn eigen reis naar Zuid-Afrika bracht de oplossing. Twee weken samen in een bus. De confrontaties en verwikkelingen die ontstonden door deze situatie gingen veel verder dan ik van te voren had zien aankomen. En hoe het afliep? Tja. Een happy end natuurlijk. Maar hoe en met wie?

Nieuwsgierig? (fijn, dat is de bedoeling van dit stukje ;-) ) Nog een paar maanden geduld. Goede hoop is verkrijgbaar vanaf december. 


1 opmerking: