woensdag 10 augustus 2011

Uit de tuin

Eigenlijk was ik van plan te laten zien wat ik de laatste weken aan het breien geweest ben, maar er blijven andere dingen opduiken waar ik over wil vertellen. Over mijn tuin bijvoorbeeld. Niet over alleen de achtertuin (schiet niet echt op de laatste dagen, maar het gaat lukken), maar ook over de andere stukjes grond waar ik probeer dingen te laten groeien. Of beter gezegd over wat daar groeit.

De pruimenboom doet het geweldig dit jaar. Vorig jaar zat er geen enkele vrucht aan, maar blijkbaar had hij (zij?) die rust nodig. Dit is de helft van wat we hebben kunnen plukken.


Ik was van plan er jam van te maken, zodat we er later ook nog van konden genieten, maar we hebben ze allemaal vers opgegeten. Geeft niets, we hebben genoten en dat was de bedoeling.

En kijk eens wat er in mijn tomatenplant hing:Blijkbaar ben ik niet de enige die elk straaltje zon heeft geprobeerd te vangen de laatste week.
Zelfs de paprika die al een maand groen hing te wezen is (een beetje) rood geworden.Dus maakte ik vanavond salade uit eigen tuin (basilicum groeit er ook).Veel was het niet, nee. We hebben de (kleine) tomaat eerlijk in vijven gedeeld (ik ben niet de enige die dat doet). Mijn gezin vond het eerst maar komisch, zeker toen ik er nogal plechtig over deed (de eerste salade uit onze mijn eigen tuin - dat is toch iets om bij stil te staan?), maar gelukkig vonden ze het wel lekker.
En daar gaat het tenslotte om.


1 opmerking: