maandag 29 augustus 2011

SokkenBij knit-a-square vroegen ze een paar weken geleden of er ook sokken meegestuurd konden worden.

Een paar jaar geleden breide ik mijn eerste paar sokken, met heel veel moeite. Ook de andere twee paar die ik breide, kostte heel wat doorzettingsvermogen. Vooral de tweede sok van een paar is zo vervelend om te doen, omdat die natuurlijk exact hetzelfde moet zijn (dus inclusief dingen die je eigenlijk anders had willen doen) als de eerste.

Toch leek het me wel een leuke uitdaging om er weer eens aan te beginnen. En kindersokjes breien wel lekker weg natuurlijk.
Ik gebruikte de aanwijzingen van Elizabeth Zimmermann en ging ervoor.
Inmiddels heb ik vier paar en ben ik bezig met het vijfde.Ik brei nu twee sokken tegelijk. Dat heb ik mezelf na het tweede paar aangewend. Ik brei steeds een afzonderlijk stukje (enkel, hiel, hak, voet, teen) afwisselend per sok. Op die manier is het gemakkelijker te onthouden wat ik doe (ik experimenteer met verschillende maten) en heb ik ook geen last van het tweede-sok-syndroom. Misschien dat ik op deze manier zelfs nog een paar voor mezelf durf op te zetten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten