maandag 11 juli 2011

Mutsen, natuurlijk

Wie mijn blogs vroeger ook las, weet het misschien nog wel: ik brei heel graag mutsen. Meer mutsen dan ik ooit zal dragen. Maar ik vind het zo'n prettig klein project. En ze komen uiteindelijk altijd wel ergens terecht.
Dus toen ik een tijdje geleden in een kringloopwinkel wat echte handgesponnen wol vond, wist ik het meteen. Dat moest een muts worden.


Een heel eenvoudige muts, dat leek me het leukst met die ongelijk gesponnen wol. Maar er was nog zat over, dus begon ik nog maar een muts.


Soulemama's favorite hat. En mijn favoriete ook. Dit is de zestiende. Tja.

Omdat er toen nog steeds aardig wat wol over was, besloot ik iets avontuurlijker te worden. Een nieuw (voor mij) patroon; de Carpenter Hat. Ook erg leuk.


En verder? Nog heel veel andere projecten op de naalden. En er komen vast nog wel een paar mutsen. Natuurlijk.

4 opmerkingen:

 1. 16! Wauw! De muts van soul mama: Soule mama's favorite hat is echt zo mooi !
  Toch eens proberen of ik dat ( in het Engels) voor elkaar kan krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Franca: het is een vrij gemakkelijk te volgen patroon, dat moet lukken. Ik wilde eerst aanbieden het voor je te vertalen, maar ik bedenk me net dat ik de nederlandse termen helemaal niet ken, ik gebruik bijna alleen maar engelstalige patronen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou het welhaast niet geloven, maar vandaag biechtte de leukste jongste haar mutsenwens op. En zo gebeurde het dat ik, die niet zo breis ben, midden in de zomer opeens aan het mutsen-breien ben geslagen.
  4 naalden van de kringloopwinkel en 'wol' van de action.
  Wordt vervolgd....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @DorethV: Wat leuk! Pas maar op het is verslavend. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen