maandag 4 juli 2011

Breiwerk

Niet alleen de naaimachine werd verwaarloosd de laatste maanden, ook mijn breimand bleef regelmatig onaangeroerd in de hoek staan. Ik was wel ergens mee bezig (altijd!), maar echt opschieten deed het niet.
Het was dan ook een project dat gedoemd was te mislukken. Ik wilde een vest breien voor echtgenoot. De eerste versie was te klein, dus die heb ik uitgehaald. Eigen schuld, ik ben erg lui op het gebied van proeflapjes en steken tellen enzo. Maar de tweede versie had moeten passen. Steken geteld, regelmatig vergeleken met een goed passend vest. Helaas was het ding veel en veel te groot. Toen ik eenmaal het hele lijf en een mouw gebreid had, begon ik al te vermoeden dat het niet helemaal klopte. Toch maar eens gepast op de ontvanger zelf en... nou ja, uithalen maar weer.

Ik bedacht dat mijn gebrek aan zin in breien wel eens kon liggen aan het feit dat ik steeds maar aan dat enorme vest zat te hijsen. Ik moest gewoon een kleiner project zoeken. Dus sloeg ik mijn nieuwe boek van Elizabeth Zimmermann open en begon aan een Tomten Jacket.Die was in een paar dagen klaar. Heerlijk! Ik schat dat het een maatje 80/86 is, maar echt zeker weten doe ik het niet, want het is lang geleden dat ik babys had. Er zijn trouwens ook geen plannen voor nieuwe kinderen of kleinkinderen. Ik weet dus nog niet wat ik met dit vestje ga doen, maar het was enorm leuk om het te breien, dat is ook niet onbelangrijk.Oh ja, de knopen. De wol kwam van de kringloop, dus het zou een heel voordelig projectje kunnen zijn. Maar hoewel ik een paar grote weckpotten vol oude knopen heb, kon ik niet vinden wat ik zocht en ben ik naar de handwerkwinkel geweest om daar voor het eerst sinds jaren nieuwe knopen te kopen. Verspillend, ik weet het. Maar ik vind ze precies goed voor dit vestje.

En verder.. ben ik (natuurlijk) met van alles tegelijk bezig. Een kijkje in mijn mand?


Ja, die zit stampvol. Met::: een muts:: een vest (voor mezelf):: vierkantjes voor een deken:: nog een muts (of eigenlijk twee, want er ligt er nog eentje onder)


:: en het borduurwerkje waar ooit mijn oma aan begonnen is (ik ben het aan het afmaken, maar het gaat heel langzaam, want om eerlijk te zijn vind ik breien gewoon veel leuker)

Misschien leest hier iemand die zich herinnert dat ik een half jaar geleden ook begonnen was aan een gehaakte sprei. Die is er ook nog, ja. Inmiddels een meter in het vierkant, ik ben op een kwart van de maat die ik wil (2 bij 2). Maar hij past al niet meer in mijn mand en al dat garen kon er zeker niet meer bij. Dus heeft dit project zijn eigen mand gekregen.En dan te bedenken dat ik boven nog een wasmand vol met breigaren heb staan, voor nog veel meer projecten. Ik hoef me in ieder geval voorlopig niet te vervelen...

1 opmerking:

  1. En zowel het vestje als de deken vind ik heel mooi. Wat borduren betreft: mijn lammetjeskussen is ook nog steeds niet klaar. Eerst met het smoesje dat ik de kleuren niet kon onderscheiden. Maar dat kan ik buiten prima. Het is gewoon niet zo lekker ontspannend als haken of breien.

    BeantwoordenVerwijderen