vrijdag 14 mei 2010

De was

Mensen die me heel goed kennen kunnen het zien als het niet goed met me gaat. Dan moeten ze wel onverwachts langskomen, want als ik weet dat er iemand komt, verstop ik het. Ik heb het over de was. Dat is het eerste wat vastloopt als ik druk, moe of ziek ben. En de afgelopen weken was ik dat allemaal tegelijk, dus u kunt zich voorstellen dat de kasten hier leeg zijn en de manden vol. Het is niet allemaal vuil, hoor, zo erg is het niet. Tenslotte leven we in de eenentwintigste eeuw. Wassen is niets meer dan de boel in de machine proppen, schepje waspoeder erbij en de juiste knopjes indrukken. Vrij simpel, dat kan ik zelfs als ik druk, moe en ziek ben.
Hoewel ik natuurlijk wel weer een eigenwijze wasmachine heb. Eerst had ik er één die niet accepteerde dat je de knop halverwege het programma verdraaide. Dan hoorde je dat er iets vast zat (vier vrouwen, dus reken maar uit hoeveel beugelbh’s er hier wekelijks doorheen draaien) en dan wilde je dus even de trommel leegpompen voor je dat deurtje opende. Maar mijn wasmachine zei dan: “Nee, daar was ik niet. Ik was nog bezig met spoelen.” En dan draaide de knop spontaan een rondje tot hij weer stond waar hij was. Om dan vervolgens dus met die beugel door de trommel heen verder te willen wassen. Nu heb ik een andere, want die eigenwijze is kapot. Niet door een beugelbh overigens (geweldige uitvinding: waszakjes), maar omdat de dochters er tijdens onze vakantie een beetje te veel spijkerbroeken tegelijk in gestopt hadden. Lagers kapot. Maar goed. Ik heb nu een nieuwe en die luistert wat beter. Alleen vind hij dat alles standaard op 800 toeren gecentrifugeerd moet worden. En daar zijn de droger en ik het niet mee eens. Dus moet ik altijd als ik de startknop indruk ook even die centrifugeknop indrukken. En als ik dat vergeet zit ik met veel te natte was. Maar gelukkig snapt deze wasmachine dan weer wel dat ik dan nog even alleen maar wil centrifugeren, zonder weer het hele programma te moeten doorlopen.
Maar goed. De wasmachine bromt en de droger blaast. Als ik nu even doorzet, zijn vanavond de manden leeg. Tenminste… wanneer vinden ze nu eindelijk eens iets uit waardoor strijken ook zo eenvoudig wordt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten