maandag 8 maart 2010

Zuid Afrika (2)

“Na aankomst in Johannesburg rijden we richting Mpumalanga. Onderweg hebben we nog een lunch, waarna we inchecken in het hotel. U heeft de tijd om bij te komen van de reis.” Dat stond in de reisbeschrijving. En omdat ik niet zo bijdehand was om op de kaart te kijken hoever Mpumalanga van Johannesburg is, verwachtte ik een korte rit. Wat ik ook wel nodig had na een doorwaakte nacht in het vliegtuig.
Helaas bleek de rit toch nog zo’n 300 kilometer te zijn, waarvan een deel door de bergen, waar een touringcar nu eenmaal niet de honderd haalt. We waren dus de hele dag onderweg. Ik was doodop toen we om zes uur bij het hotel aankwamen. Daar hadden we helemaal geen tijd om bij te komen, want we moesten om half acht klaar zijn voor het diner. Dat klinkt als zee├źn van tijd, maar het was zo om.
En lekker lang slapen was er ook niet bij. De volgende ochtend werden we om half vijf gewekt en om vijf uur zou de bus vertrekken. Ja ja, echt heerlijk uitrusten op deze manier…
Maar het was het wel waard. We moesten zo vroeg weg omdat we naar het Krugerpark gingen. En je ziet nu eenmaal de meeste dieren als het nog niet zo heet is. De groep werd verdeeld over een aantal open jeeps en daar gingen we. Het duurde niet lang voor we een paar impala’s zagen. De gids stopte, maar zei lakoniek: “We hebben er zoveel van, die zie je overal.”
Toch maakten wij enthousiast foto’s, want het was nu eenmaal het eerste dier dat we zagen. De gids had trouwens wel gelijk, want aan het eind van de dag keek er bijna niemand meer op of om als er impala’s langs de weg stonden. Wat jammer was, want het zijn toch echt prachtige dieren.
We hadden geluk en zagen niet alleen twee keer een olifant van dichtbij, maar ook een giraf. Vanuit de verte zagen we neushoorns, buffels, waterbokken, nijlpaarden, kudu’s, gieren en verschillende fel gekleurde vogels waarvan ik de namen niet weet. Leeuwen en luipaarden hebben we helaas niet gezien.
Hoe moe ik ook was, ik genoot. En ontspannend was het ook. Want wat is er nu ontspannender dan achter in een auto zitten en niets anders te doen hebben dan kijken of je ergens een olifant tussen de struiken ziet? Geloof me, je knapt ervan op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten