zondag 11 september 2005

Printertje

Wij hebben een printertje gekocht. Het oude printertje was stuk. Waarschijnlijk tijdens de verhuizing gebeurt. Het oude printertje was een zwartwitlaser. Die hebben we al jaren, heeft ettelijke duizenden bladzijden geprint en deed het altijd prima. Maar nu dus niet meer. Dus kochten we nu een nieuwe printer. En om onze dochters terwille te zijn, deze keer een kleurenlaser. Want werkstukken en projectverslagen moet je met gekleurde plaatjes inleveren, anders krijg je een lagere beoordeling, beweren zij. Dat beweren ze nou nooit met een onderbouwd bewijsstuk er naast, want anders waren we al gaan klagen op die school natuurlijk. Maar goed. De kleurenlasers zijn niet onbetaalbaar meer en echtgenoot heeft graag goede spullen. Dus kochten we een kleurenlaser. Nu had ik het wel over een printertje, maar de kenner weet misschien dat een laserprinter minstens twee keer zo groot is als een inktjet. Dat komt voornamelijk door de grote toner. En een kleurenlaser heeft vijf toners....
Nu hebben wij dus een printertje prominent in de huiskamer staan. Waar eerst de telefoon stond, kunstzinnig geflankeerd door een plantje en een schilderij, staat nu een groot aparaat. Ergens anders kon niet. Want we zijn nog steeds niet klaar met verbouwen. We slapen nog in de huiskamer en de computer staat in de gang. Daar past geen printer bij, want daar staan ook de wasmachine en de droger en de strijkplank. Gelukkig bestaan er tegenwoordig draadloze printservers. En gelukkig snapt echtgenoot hoe dat allemaal werkt. Er kan weer geprint worden, dat is wel fijn.
Mijn broertje en vrouw en haar broertje kwamen onverwachts even langs. Met een auto op een kar achter hun auto. Die auto namelijk is een klassieker die stond te wachten tot echtgenoot tijd en geld had om hem op te knappen. Maar echtgenoot heeft geen tijd en het geld is nodig voor andere dingen (kleurenprinters bijvoorbeeld). Dus mocht vrouw van broertje hem hebben, om mee te rijden. Als hij weer rijdt, want er zat nu geen accu in. Echtgenoot had er toch wat moeite mee, gaf goede raad en aanwijzingen. Alsof het om een kind ging dat voor het eerst mocht logeren. Voorzichtig starten, niet te hard mee rijden, vaak in de was zetten, denk aan de lak... Broertje en vrouw knikten braaf en ik probeerde niet hardop te lachen. Het is toch jammer dat we moesten besluiten het autootje zelf niet te kunnen hebben.
Broertje en vrouw en broertje van broertjes vrouw kwamen nog even binnen wat drinken. Broertje was al een tijdje niet bij ons geweest en vond dat het nu echt helemaal ons huis begon te worden. Aangezien er, behalve de printer, niets veranderd was in de huiskamer, neem ik aan dat dat kwam omdat het nogal rommelig was. Dat is wel normaal voor ons namelijk. Of zou het komen door het printertje in de hoek?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten