vrijdag 25 juli 2003

Spin

Omdat ik eigenlijk niet zoveel meemaak de laatste dagen, ga ik een verhaal van twee weken terug vertellen. Ik moet nog grinniken als ik er aan terug denk.

Het ging zo: Echtgenoot en ik moesten op vrijdagavond naar de stad voor een dringende aankoop. De dochters bleven thuis. Dat doen ze wel vaker en deze keer kon het niet anders, want de dringende aankoop paste alleen maar in de auto als daar geen dochters in zaten.
Meestal neem ik m'n mobiel mee, maar deze keer vergat ik 'm.
Geen man overboord, zo lang zou het niet duren en ze waren goed geinstrueerd. Er moest opgeruimd en gestofzuigd worden in de slaapzaal.
Anderhalf uur later kwamen we thuis. Al voor we uitgestapt waren, renden de dochters naar buiten.
Het duurde even voor we zover waren dat we van drie verwarde verhalen iets konden maken, maar na een paar minuten begrepen we dat er een heel grote, enge, zwarte spin in hun slaapkamer was en dat ze niet meer naar boven durfden en dat ze daarom (want anders waren ze natuurlijk wel braaf geweest) nog niet klaar waren met stofzuigen.
Ze hadden me geprobeerd te bellen, maar dat ging dus niet. Mijn mobiel hing te laden in de kast.
Wel hadden ze verschillende berichten ingesproken.

#1.
-klik-
#2
Nouhou!! Er zit een grote soort spin!
#3
Hallo mama, er zit hier een grote zwarte spin willen jullie snel komen als jullie dit horen?
#4
Mama er zit hier een hele grote zwarte spin. Ik heb hem zelf niet gezien maar D. wel.
Niet lachen zodra je dit hoort als je al thuis bent, alsjeblieft.
#5
Mama, waarom neem je nou niet op! Er zit hier een spin. Een grote spin. Een zwarte. Een grote zwarte.
Niet lachen alsjeblieft als je dit hoort als je allang thuis bent en hem al weg hebt gehaald.
#6
Mama, wil je voortaan alsjeblieft je telefoon meenemen. We zitten hier nou in angst te wachten tot jullie thuis komen zodat ie opgezogen kan worden.
#7
-klik-
#8
Hoi mam, er zit een hele grote spin op onze kamer en nou durven we daar niet meer te komen.
Waarom heb je je telefoon nou niet bij je?
#9
Mama, we zijn heel bang. Voor die grote zwarte spin in onze kamer. Kom je ons snel helpen?
Lach trouwens niet als je dit hoort. Oja, het zou kunnen dat je allang thuis bent als je dit hoort, dan moet je het maar als een grapje beschouwen. Doei!!!

U begrijpt... ik lag dubbel toen ik dit hoorde. Vooral omdat ik inderdaad allang thuis was. En omdat ik allang naar boven gegaan was met de stofzuiger. En omdat ik allang gezien had dat ze alledrie in doodsangst hadden gezeten vanwege M.'s rubberen spin...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten