over mij

Mijn naam is Geertrude (vernoemd naar mijn oma), ik ben geboren (in 1971) en getogen in het Gooi, maar al sinds mijn achttiende thuis in Gouda en omgeving. Op dit moment woon ik met mijn man in een dijkhuisje in een klein dorpje ten noorden van Rotterdam, maar we gaan binnenkort verhuizen naar Curaçao.
We hebben drie volwassen dochters, die alledrie in hun eigen huizen in hun eigen dorpen blijven wonen, dus zo nu en dan zullen we ons tropische paradijs verlaten en op bezoek gaan in ons vaderland.
In het dagelijks leven ben ik huisvrouw en verzorg ik de boekhouding en belastingaangiftes voor de ondernemingen van mijn man en enkele familieleden. Daarnaast schrijf ik stukjes voor mijn blogs en af en toe een boek.

Bloggen

Ik begon met bloggen in augustus 2001, maar die stukjes zijn grotendeels verdwenen. Wat ervan over is (en wat ik nu nog openbaar wil hebben) kun je terugvinden in de archieven van mijn blogs. Toen ik begon zaten de dochters op de basisschool, woonden we in een jaren '80 woning in een gewone woonwijk en werkte ik op een boekhoudkantoor. In de loop der jaren heeft mijn leven heel wat veranderingen ondergaan en daarmee dus ook mijn blogs. Ik heb volop geëxperimenteerd met stijl, onderwerpen, frequentie en toon. Dit blog is vooral bedoeld voor informatieve artikelen (met een snufje persoonlijke ervaringen). Heel persoonlijke stukjes over mijn leven vind je op mijn andere blog.

Schrijven

In 1999 schreef ik een boek, dat verder nooit het levenslicht zag (en alsjeblieft, breng het niet uit na mijn dood - het is echt niet goed genoeg). Het bleef jaren kriebelen. Bloggen vond ik ook leuk, maar fictie is anders. In 2005 schreef ik een kerstverhaal voor de streekkrant waar ik toen werkte en in 2006 besloot ik toch nog maar eens voor een heel boek te gaan. Dat werd uiteindelijk in maart 2009 mijn debuutroman en daarna volgden er nog negen. Op dit moment ben ik bezig met mijn elfde roman en denk ik voorzichtig aan een uitstapje naar een ander genre.
Links naar mijn "officiële" biografie, mijn bibliografie (een complete lijst met al mijn publicaties), wat men in de media over mijn boeken zegt en antwoorden op veelgestelde vragen vind je op mijn website geertrude.nl. 

Redactie en blogassistentie
Naast mijn werk als boekhouder en schrijfster, redigeer ik ook boeken en teksten van anderen en help ik mensen hun blog op te zetten en te verbeteren. Meer informatie daarover vind je op mijn website geertrude.nl.

Hulp bij opruimen en schoonmaakschema's
Hoewel ik door onze emigratieplannen niet fysiek kan komen helpen met opruimen en schoonmaken, kan ik je wel helpen via e-mail of eventueel skype. Soms is het al genoeg als iemand je er doorheen praat en meedenkt. Belangstelling? Mail me voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten