woensdag 29 mei 2019

Wat ik lees :: jeugdsentiment


Toen Kruistocht in Spijkerbroek in februari voor maar twee euro in de winkel lag, was ik niet in Nederland (nu ook niet, dat is te zien op de foto). Als kind en tiener was ik dol op dit boek, dus vroeg ik de dochters er eentje voor me op de kop te tikken. Dat bleek nog niet gemakkelijk te zijn, maar het lukte toch. Ik kreeg mijn boek in maart, maar toen had ik even geen tijd om te lezen. En vervolgens verdween het boek in een doos, die vier weken onderweg was naar CuraƧao.
Afgelopen zaterdag had ik behoefte aan een vertrouwd boek. Dus pakte ik de bovenste doos waar 'boeken' op stond, sneed hem open en keek wat erin zat. Dit boek lag bovenop, maar ik was eigenlijk al vergeten dat ik hem had. Een fijne verrassing dus.
Ik was bang dat het nu te kinderachtig voor me zou zijn, het is tenslotte een jeugdboek. Maar om eerlijk te zijn is het precies wat ik nodig had. Gemakkelijk lezen en toch boeiend. Ik weet hoe het afloopt (want ik heb het echt heel vaak gelezen vroeger), maar ik geniet enorm.
En dat is nou net waar boeken voor bedoeld zijn, toch?

p.s. Ik zag op bol.com dat dit boek ook te lezen is via het Kobo Plus Abonnement

Geen opmerkingen:

Een reactie posten