vrijdag 3 mei 2019

Koningsdag en zonsondergangen

Daar ben ik weer. Inmiddels zijn we geëmigreerd naar Curaçao. Daarover schrijf ik wekelijks een column op Franska.nl (de links naar de individuele columns vind je op mijn website), maar ik mis toch een beetje het simpele bloggen, met foto's en gewoon een beetje kletsen. Dus dacht ik dat ik daar dit blog wel voor kon gebruiken. Misschien gecombineerd met wat meer informatieve artikelen (ik ben bezig alles wat we hebben moeten regelen voor onze emigratie op een rijtje te zetten), maar voorlopig gewoon vrijblijvend regelmatig even gezellig bijpraten over van alles en nog wat.

We hadden een heerlijk weekend. Dat begon op vrijdagavond met ons traditionele patatje en drankje op Mambo Beach. Er was een prachtige zonsondergang.Op zaterdag werd er ook hier Koningsdag gevierd (Curaçao is tenslotte onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, dus Willem-Alexander is ook onze koning). Wij gingen 's ochtends met z'n tweeën naar de rommelmarkt. Ik was op zoek naar wat spullen voor ons huis (mand voor mijn breiwerk, naaidoos, wat decoratie), want dat soort dingen hebben we niet verscheept. Dat bleek er niet te zijn. Ik kocht uiteindelijk één boek, een kookboek met recepten uit de Cariben.


's Middags hadden we afgesproken met Duitse en Amerikaanse kennissen. Ik vroeg me nog af wat zij met Koningsdag hadden, maar voor hen bleek het één groot happy hour te zijn. Een van hen begon de middag met een literglas oranjebitter (wel met veel ijs)! Dat had ik (ik drink zelden of nooit) even niet zien aankomen. Maar het was best gezellig. We hobbelden mee naar verschillende cafés, ik hield me bij water, echtgenoot bij (weinig) bier.
Aan het eind van de middag nam ik een time-out door even te genieten van de zonsondergang bij de beachbar waar we op dat moment waren. Even de drukte en de chaos uit mijn hoofd laten waaien. Heerlijk!Zondag reden we naar ons misschien-huis (we zijn bezig met de aankoop, maar er is al zoveel misgegaan op dat gebied, dat ik het pas geloof als ik bij de notaris geweest ben en de sleutels in mijn handen heb). Dat doen we wel vaker. Gewoon weer even zien waar we het voor doen. Deze keer was de buurman aanwezig. We stelden ons voor als de bijna-nieuwe eigenaars en hadden een goed gesprek. Daardoor durfden we ook heel nonchalant te melden dat we even naar binnen gingen door het ontbrekende raam aan de achterkant. Dat hadden we nog niet eerder gewaagd, maar hij vond het heel normaal. Het was heerlijk om de binnenkant ook weer even te zien. Als we het huis echt hebben, laat ik meer zien, maar kijk nu eens naar dit uitzicht vanuit de kamer boven. Daar doe je het toch voor?


De avond brachten we door bij Kokomo, waar op zondag altijd live-muziek is en waar we alweer genoten van een prachtige zonsondergang.


De rest van de week werd gevuld door afspraken bij de bank (om rekeningen te openen, zowel zakelijk als privé, de wekelijkse boodschappenronde, werk en nog wat uitzoekerij vanwege de emigratie. Ook moest ik behoorlijk opruimen, want onze spullen waren de week ervoor gearriveerd en dat nam toch wel heel wat ruimte in beslag in ons piepkleine appartementje.


Tussen de bedrijven door pakte ik regelmatig mijn breiwerk. Na maanden waarin ik geen zin en inspiratie had, ben ik nu ineens weer helemaal terug. Van de bolletjes katoen die de dochters me voor Sinterklaas gaven, brei ik een omslagdoek. Eigenlijk waren die bolletjes helemaal niet op kleur bij elkaar gezocht (ik had gevraagd om een aanvulling voor mijn voorraad), maar ik vond de kleuren juist heel goed bij elkaar passen. Ze doen me denken aan een zonsondergang en daar ben ik dol op (maar dat is geloof ik wel duidelijk ;-) ).


Hoe was jouw week?

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten