dinsdag 28 mei 2019

Een briljant idee


Vandaag laat ik jullie twee niet afgemaakte mutsen zien. Niet erg boeiend, G.!

Of toch wel.

Want eigenlijk was dit juist een briljant idee.*

Vorige week zat ik na te denken over mijn favorite muts (je weet wel, deze) en ik vroeg me af of het zinvol was een versie van katoen te maken. Niet dat mijn hoofd warm gehouden moet worden, hier in de tropen, maar  om mijn haar uit mijn gezicht te houden. Ik vlecht het altijd, maar er blijven altijd losse plukjes loswaaien en dat is irritant.
Ineens realizeerde ik me dat de rand van een muts gebruikt kan worden als een haarband die ook perfect zou werken. En er een stuk minder belachelijk uit zou zien. Dat is een bijkomend voordeel.


Het is een heerlijk snel projectje en nu heb ik er een obsessie bij. Zoveel mogelijkheden. Kleuren, patronen, decoratie (met kralen of borduursels)... Zoveel idee├źn.

De tweede zwarte werd overigens direct door echtgenoot ingepikt, die een zweetband nodig had om het zweet uit zijn ogen te houden als hij bezig is in het huis. Hij wil ook graag dat ik er nog meer brei, maar dan graag wel zonder decoratie.


*Je zou ook kunnen zeggen dat ik eindelijk de meest voor de hand liggende oplossing zag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten