donderdag 30 mei 2019

Drie op donderdag - thuisBegin dit jaar besloot ik dat  'thuis' niet het juiste woord voor mij was om dit jaar op te focussen. En dat was een goed besluit. Toch merk ik dat dit jaar wel degelijk om dat woord draait. En gelukkig niet alleen op een negatieve manier. We zijn tenslotte druk bezig om van ons droomhuis op onze droomplek een echt thuis te maken.
Er zijn drie dingen die ik tot nu toe geleerd heb over  'thuis' zijn.

- ik heb toch echt een eigen plekje nodig. Sinds we het huis gekocht hebben, heb ik veel minder last van heimwee. We wonen er nog niet, maar er is in ieder geval weer iets waar ik me aan mag hechten en dat voelt goed.

- het helpt ook om onze spullen hier te hebben. Veel hebben we niet meegebracht, maar die paar dingen maken van ons gemeubileerde huurappartement veel meer thuis.

- ergens thuiszijn heeft ook met mensen te maken. De afgelopen week was echtgenoot veel weg en ik merkte direct dat de heimwee weer de kop opstak. Als hem iets overkomt (ik maak me na vorig jaar nog steeds regelmatig zorgen om zijn gezondheid), ga ik hoogstwaarschijnlijk terug naar mijn familie in Nederland. Zonder hem zou ik niet op CuraƧao willen blijven, hoe fijn ik het hier ook vind.
Het is echt waar wat ze zeggen: home is where the heart is.

Wat is voor jou een voorwaarde om je ergens thuis te voelen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten