donderdag 16 mei 2019

Drie op donderdag - 48


Vandaag ben ik 48 geworden. En dat vind ik prima.
Oké, het zou fijner zijn om te zeggen dat ik 28 ben, maar aan de andere kant weet ik hoe die 20 jaar ertussen waren. En hoewel er een paar dingen zijn die ik anders zou willen doen (regrets, I have a few, but then again, too few to mention - name that song), weet ik dat de meeste moeilijke dingen van die jaren nu eenmaal bij het leven horen. En dus ben ik blij dat ze achter me liggen en accepteer ik ze me gevormd hebben tot wie ik ben.

Eén van mijn favoriete citaten uit een Star Trek film is deze: 'You know that pain and guilt can't be taken away with the wave of a magic wand. They're the things we carry with us, the things that make us who we are. If we lose them, we lose ourselves. I don't want my pain taken away! I need my pain!'
(Je weet dat je pijn en schuldgevoelens niet weg kunt nemen door te zwaaien met een toverstokje. Het zijn die dingen die we met ons mee dragen, de dingen die ons gevormd hebben tot we wie zijn. Als we ze kwijtraken, raken we onszelf kwijt. Ik wil niet dat mijn pijn weggenomen wordt! Ik heb mijn pijn nodig!' )

Vandaag (en dit jaar en de rest van mijn leven) beloof ik mezelf deze drie dingen:

- aardiger tegen mezelf te zijn. Ik ben mijn eigen schoonmoeder (en dan geen aardige), altijd kritiek, het is nooit goed genoeg en dat moet ophouden. Ik mag dan niet perfect zijn, maar ik doe het echt niet slecht ook.


- mijn veranderende gezicht en lichaam accepteren. Het is wat ik ben (van middelbare leeftijd) en wat ik word (oud) en daar kan ik weinig aan doen. Nou ja, uiterlijk wel natuurlijk, maar daar hou ik niet van. Ik wil eigenlijk zelfs stoppen met mijn haar verven.
Vandaar de foto hierboven. Met rimpels en alles (inclusief een ooginfectie waardoor ik mijn lenzen niet in kan en één oog niet helemaal open kan houden).
De andere kant van dit punt is beter voor mijn lichaam zorgen. Stoppen met het negeren van mijn voedselintoleranties (suiker en soja, maar ook melk en gluten) en oplossingen zoeken om op de juiste manier te eten en toch te genieten van voedsel, uit eten gaan en koken.

- van het leven genieten en tijd nemen om te stoppen, adem te halen en de mooie /fijne/goede dingen echt bewust te zien en mee te maken.
Ik ben van plan mezelf een notitieboek cadeaut te geven vandaag en een dagboek te beginnen (op mijn ouwe dag, jaja), maar misschien ga ik ook wel iets doen met foto's en teksten op Instagram of mijn blog (ik heb nog steeds gemengde gevoelens over social media - geef mij maar ouderwets bloggen)

2 opmerkingen:

 1. Zeg dame...Op mijn oude dag...
  Je ziet er ( zonder filter en al) nog steeds heel jong uit!
  Dat heeft vast te maken met je genomen beslissing tot emigratie en zo.
  Maar vooral het plezier wat uit die ogen ( ontstoken en wel) komt maakt dat je er stralend uit ziet.
  Van harte gefeliciteerd met je 48 ste verjaardag!
  groetjes Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Het zal inderdaad wel helpen dat ik op dit moment erg blij ben met mijn leven ;-)

   Verwijderen