dinsdag 12 maart 2019

Klif

 

'Hij kan niet eens zwemmen,' giechelde één van de meisjes. Ik keek haar verbaasd aan, maar dat zag ze niet. Verder vond niemand het vreemd dat iemand die niet kon zwemmen van een zes meter hoge klif de zee in wilde springen.
Twee andere meisjes zaten al drie kwartier op de rand van de klif. Die hadden zich laten uitdagen om het te proberen, maar durfden niet. Eén van hen durfde ook niet meer omhoog, dus die zat vast. Onze Duitse vriendin was ook onderweg naar boven en had gevraagd of wij meegingen.
'Nee. Hoogtevrees.' En niet genoeg gedronken om ons te laten overhalen.
Af en toe gaan we met een groep Duitsers, Amerikanen en Canadezen mee naar het strand. Dat is heel gezellig en we lachen wat af, maar wat drinken betreft zijn we toch wel buitenbeentjes. Ik drink namelijk zelden. Bier lust ik niet en als ik wijn drink ben ik de volgende ochtend meestal ziek. Echtgenoot drinkt graag een biertje, maar vindt twee of drie genoeg voor een dag. Dat drinkt de rest per uur.
Halverwege de middag had iedereen, behalve wij dus, genoeg bier gedronken om óf van die klif af te willen springen, óf te joelen dat anderen eraf moesten springen. Wat die meisjes uiteindelijk toch maar deden, terwijl het halve strand meejuichte.
De jongeman met de ruige baard (maar wat eronder zat was jonger dan mijn jongste dochter) vond dus dat hij ook best kon springen. Gelukkig was er één die zijn verstand bij elkaar hield. Die ging ook het water in en nam de enorme zwemband in de vorm van een Amerikaanse adelaar mee.
Pas toen de baard onhandig naar beneden sprong, realiseerden de anderen zich hoe gevaarlijk het was. Hij ging rakelings langs de rotswand.
'Komt hij wel boven?' vroeg iemand en nu hoorde ik toch wat paniek in haar stem. Maar de man met de zwemband bleef kalm en viste hem op.
'Gelukkig heb ik een cursus reddend zwemmen gedaan,' verzuchtte hij, toen hij - met een biertje - weer in zijn klapstoeltje zat.
Toen de baard na een paar biertjes voor de schrik aankondigde dat hij nog wel een keer durfde te springen, werd hij genegeerd. We hadden wel weer genoeg spanning meegemaakt voor een dag.

(foto van Pexels.com)

2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt hartstikke gevaarlijk zeg! Brrr! Niet erg verstandig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel gevaarlijk en behoorlijk onverstandig inderdaad. Maar ja, het spreekwoord zegt het al: als de wijn (of het bier) is in de man... (zit de wijsheid in de kan)

      Verwijderen