dinsdag 13 november 2018

Lachen


'Sinds ik weer met hem samen ben, heb ik geen dag niet gelachen,' zei ze, en de kuiltjes in haar wangen werden dieper bij de gedachte aan alle vreugde die haar man in haar leven gebracht had. 'We waren high school sweethearts die elkaar uit het oog verloren waren en na twintig jaar weer terug vonden,' omschreef ze hun 'sweet story'.
Dat je met hem kon lachen, had ik al begrepen. We waren door kennissen uitgenodigd voor een happy hour om kennis te maken met vrienden van hen. Onze kennissen arriveerden in Halloweenkostuum, want hun vriend had gezegd: 'Als jullie verkleed komen, doe ik het ook. Ik heb een pracht van een kostuum. Je zult niet kunnen zien dat ik het ben, maar je weet wel direct dát ik het ben als ik aankom.'
Dat klopte. Aan het eind van de avond had ik kramp in mijn kaken van het lachen. Want zijn verschijning als dinosaurus was een geweldige aanvulling op het verder nog al suffe happy hour op een van de meest luxe stranden van Curaçao.
Hij danste op de live muziek, speelde met de kinderen en kon er nog net van weerhouden worden in het (volle) restaurant op de tafels te springen.
'Zoals in Jurassic Park, je weet wel. Hoeveel krijg ik van jullie als ik het doe?' grijnsde hij.
Tussendoor moest hij af en toe even úit het pak en veel, heel veel, water drinken. Want het pak was een nogal geavanceerd geval waarvan de kop opgeblazen werd met een ingebouwde compressor. En als er geen lucht uit kan, kan er dus ook geen koele lucht in. Aangezien dinoman van nature een stevige man is, compleet met tatoeages en volle baard, werd het dus snel benauwd in dat pak. Zeker de eerste ronde, voor zonsondergang, was zwaar. 'Daar had ik niet goed over nagedacht,' hijgde hij toen zijn vrouw hem uit de dinosaurus bevrijd had. Maar een half uur later trok hij het pak weer aan. 'Ik heb met volle bepakking door de woestijnen van Afghanistan en Kuwait gelopen. Dan moet ik dit ook aankunnen,' vond hij.
En daar ging hij weer. Dansend met een klein meisje, tikkertje spelend met wat grotere kinderen en flirtend met een paar oudere dames. En met zijn vrouw stralend, met die prachtige kuiltjes in haar wangen, op de achtergrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten