dinsdag 21 augustus 2018

Kringloopvondsten

Ik ben best braaf, wat kopen betreft. Ik kan door Ikea wandelen en alles leuk vinden, maar alleen met de gordijnen en het bed waarvoor ik kwam door de kassa gaan (het hielp wel dat echtgenoot erbij was, natuurlijk). Ik kan naar de Action gaan en alleen met de drie plastic bakjes waarvoor ik kwam naar buiten lopen. Winkelen voor kleding vind ik een matig genoegen en aan schoenenwinkels heb ik een hekel. Nee, koopziek ben ik niet, zou je denken.
Maar dan. Kringloopwinkels.

Vorige week gebeurde dit:


Oeps. Ik ging voor kleine fotoalbums (die ik ook vond, maar waar ik geen foto van heb) en absoluut niet voor breigaren. Maar zeg nou zelf, dit laat je toch niet liggen als je nog zo'n twintig mutsen te breien hebt? Dus.
Ik nam ook een paar oude Landlevens mee, want zo leuk om doorheen te bladeren en twee oude breitijdschriften. Want voor vijftig cent per stuk kan dat best. Toch? Ik gunde het mezelf. Zo vaak kom ik tenslotte niet meer bij de kringloop tegenwoordig.

Vandaag besloot ik op mijn boodschappenrondje nog een paar kringloopwinkels (andere dan vorige week) te bezoeken, want ik moest nog meer van die kleine fotoalbums (ik heb heel veel grote, dikke albums die compacter en gemakkelijker te verhuizen/op te slaan moeten worden) en ik moest op zoek naar twee stoeltjes voor in de slaapkamer.

Tja.


Ik denk dat ik nu genoeg fotoalbums heb. Dus dat is goed. Twee t-shirts en een jurkje konden er ook nog wel bij in mijn kledingkast, want een groot deel van mijn zomerkleding ligt nog op Curaçao, maar het is hier ineens ook goed weer - dat had ik niet verwacht toen ik besloot met lege koffers terug te reizen.
Haarspelden had ik niet.  Alleen elastiekjes. Maar misschien wordt het tijd om iets meer met mijn haar te doen dan er vlug een vlecht in draaien. Tot zover kan ik het allemaal nog verdedigen.
Maar dan. Nog meer breigaren (niet alles staat op de foto, totaal zeven bollen). Ik mag wel sneller gaan breien. Veel sneller, zelfs, want het past niet meer in mijn voorraadmand en ik mag van mezelf geen ruimte maken voor nog meer voorraad. Oeps.
Die agenda... tja. Dat is een afwijking van mij. Als het leven een beetje onzeker en druk wordt, koop ik agenda's en notitieboekjes. Waarschijnlijk vanuit het idee dat alles goed komt als ik het maar opschrijf. Wat ik zelden doe, want daar heb ik geen tijd voor. Maar ik kon deze toch niet laten liggen, zeker niet omdat er nog allemaal handige formuliertjes met maand- en weekoverzichten en zo in zitten. Met de speciale 6-gaats perforator ben ik ook erg blij, want nu kan ik weer zelf agendapagina's ontwerpen en printen. Ik heb tenslotte toch niets beters te doen ;-)

Volgende week 'moet' ik weer langs een paar kringloopwinkels. Want die stoeltjes heb ik nog steeds niet... O jee.

2 opmerkingen:

 1. Verleidelijk hè, die kringloopwinkels.
  "Helaas" krijgen we er nu een op maar een paar kilometer afstand...
  Dat gaat gevaarlijk worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O ja, heel gevaarlijk ;-) Wij hebben er acht in de directe omgeving, die ik ook nog eens kan meepikken op mijn boodschappenrondjes... Gelukkig weet ik die in de andere stad (wij wonen in een driehoek tussen drie steden) nog niet te vinden...

   Verwijderen