maandag 30 juli 2018

week 30 :: klussen, kringloopwinkelen en een stoel

Kijken of ik dit volhoud en leuk genoeg vind (en of mijn lezers het leuk vinden).  Ik mis het persoonlijker bloggen, vond ploggen ooit ook heel leuk (maar wel erg veel werk) en lees zelf ook graag weekoverzichten (bij Irene of Merel bijvoorbeeld), dus ik vond het tijd worden om ook eens zoiets te proberen.maandag 23 juli

We hebben het hele weekend geklust en gaan nog even vrolijk door. Omdat we door omstandigheden meer tijd hebben voor ons huis in de verkoop gaat, besloten we vorige week nog wat extra breekwerk in de achterkamer te doen. Uit de tijd dat de voormalige garage drie kleine slaapkamers bevatte, stond er nog een inbouwkast met de ketel en het systeem van de zonnepanelen erin. Maar nu het een master-bedroom met badkamer moet worden (die badkamer is al af!), zou het mooi zijn als die kast ook weg was, want die staat nu nogal raar in de ruimte omdat het gangetje al weg is. De ketel en de zonnepanelen kunnen prima in de vroegere doucheruimte, die toch al als technische ruimte in gebruik is voor het luchtcirculatiesysteem. We moeten alleen even wat leidingen aan- en omleggen. Tenminste, echtgenoot doet het werk, ik geef aan en hou vast. Dat werkt voor ons altijd het beste.


(de kast stond waar dat gat in de vloer nu is)

dinsdag 24 juli

Ik moet een nieuwe stoel. Omdat we door de verbouwing zonder kantoorruimte zitten (kantoor was in de achterkamer, gaat naar onze slaapkamer boven als we daar klaar zijn), werken we in de huiskamer, maar dat grappige rotanstoeltje waarin ik best 's avonds een film kan kijken, is echt niet geschikt voor een hele dag zitten. Natuurlijk kopen we geen nieuwe stoel, maar ga ik een toertje maken langs de kringloopwinkels. Kan ik meteen wat rommel wegbrengen die al een tijdje in de weg staat. Na een epische toch langs zeven (!) kringloopwinkels vind ik mijn droomstoel. Helemaal blij. Stiekem pik ik natuurlijk ook nog wat andere dingen op. Drie zomerjurkjes, een breimand, nog een mand, breiwol en wat kantoorartikelen en boeken.
Als ik eindelijk thuis ben, probeer ik meteen of de stoel echt lekker genoeg zit om op mijn laptop te werken. Ik leg de laatste hand aan een column over de manier waarop we weggingen uit Curaçao en voeg er op het laatste moment een leuke cliffhanger aan toe. Daarna plaats ik hem meteen.
De stoel zit heerlijk.woensdag 25 juli

Weer op stap want er moeten ook boodschappen gedaan worden. Gelukkig vrij snel klaar. Ik heb zelfs nog tijd om de geraniums die ik gisteren kocht in potten te zetten. Beetje laat door ons verblijf op Curaçao, maar het voelt gewoon niet als zomer zonder.
's Middags eindelijk de boekhoudingen maar weer eens bijwerken, want daar was nog niet veel van gekomen de afgelopen twee weken.


donderdag 26 juli

Mijn uitgever en opdrachtgever mailt of ik tijd heb voor een extra redactieklus. Natuurlijk! Altijd leuk. Een thriller/detective deze keer. Het verhaal boeit me (ik heb tot nu toe steeds geluk met mijn opdrachten), wat eigenlijk lastig is, want ik moet op spelfouten en puntjes letten en niet te snel lezen. Maar ik kom een heel eind vandaag en heb dus ondertussen ook nog gewoon een fijn boek gelezen, van een schrijver die ik tot nu toe nog niet kende.


vrijdag 27 juli

Verder met de thriller. Ik wil vandaag de eerste ronde af hebben, zodat ik er volgende week nog een keer doorheen kan voor het naar de vormgever gaat. Het gaat lekker, ik ben voor de lunch al klaar. Daarna ga ik verder met mijn eigen boek (boek 11!). De ontknoping nadert, maar het vordert langzaam. Ik mis ergens nog iets.
Tussendoor maak ik eindelijk mijn top 25 op Hebban.nl af en ik schrijf er meteen maar een Hebbanblogje over ook.
We blijven lang genoeg op om de bloedmaan te zien, maar helaas is hij voor ons niet zichtbaar.


zaterdag 28 juli

Echtgenoot gaat verder met de leidingen en ik loop een beetje met mijn ziel onder mijn arm. Voel me niet heel erg lekker. We zijn van plan 's avonds naar het Cadenzaplein te gaan, maar daar komt het niet van. De leidingen zitten tegen (lekkages!) en ik zie het eigenlijk ook niet helemaal zitten. Volgende week misschien. Er is tenslotte de hele zomer genoeg te doen (met dank aan Irene van Tante Truus kan Alles voor de tip!).
Tussen de bedrijven door brei ik een muts. Het is week 30 en dit is muts 30 dit jaar. Mijn 52-mutsen-project loopt eindelijk weer op schema! (nu de blogjes daarover nog -> later toegevoegd: ik heb er een heel stel tussengevoegd om te voorkomen dat mijn feedvolgers gebombardeerd worden met mutsen, ook de blogjes zijn nu dus bijna bij)

zondag 29 juli

Ik voel me wat beter en besluit de rommel die door de verbouwing geen plek meer heeft te gaan sorteren en opruimen. Daar word ik altijd vrolijk van. Ondertussen denk ik na over mijn blogs. Het moet toch anders, maar hoe? En wil ik nu niet toch weer te veel? Ik kom er niet helemaal uit, maar besluit wel te proberen deze week al te beginnen met een weekoverzicht. Dat wil ik ook al maanden, maar het komt er steeds niet van. Natuurlijk heb ik deze week niet genoeg foto's gemaakt, maar we doen het er maar mee. Ik ga het gewoon proberen.

Plannen voor komende week?

Huis: verder met de kamer, verder met opruimen. De tuin is ook nog niet helemaal netjes (nog afgezien van grotere klussen zoals het aanleggen van een terras)

Werk: de tweede redactieronde afmaken en het boek eerst terug naar de schrijver en dan naar de vormgever sturen. Boekhouding bijwerken en kijken of ik de lonen deze week al kan regelen, dan ben ik daar weer af voor deze maand.

Blogs: toch weer splitsen. Mijn schrijfsite met columns en schrijf- en blogtips en hier de huishoudelijkere en persoonlijke blogjes. Denk ik. Want het heeft nogal veel voeten in aarde en ik heb het al vrij druk... Nog even over nadenken. In ieder geval wel een column plaatsen (die staat al in klad) een column voor volgende week voorbereiden en de breiblogjes bijwerken.

Persoonlijk: alle dochters + schoonzoon komen eten, mijn ouders komen de auto lenen en ook weer terugbrengen. Gezellig veel aanloop dus deze week. Proberen niet te stressen over het feit dat ons huis en de tuin niet zo netjes zijn als ik zou willen.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk! Weekoverzichten zijn altijd leuk om te lezen �� En als ik ze schrijf moet ik altijd moeite doen om het kort te houden haha

    BeantwoordenVerwijderen