dinsdag 31 juli 2018

{creatief} 52 mutsen :; 30 - puntmuts (en helemaal bij!)Ja, twee mutsenblogjes op één dag... ik weet het. Maar het moest even. Want dan kan ik zeggen dat ik vanaf augustus helemaal bij ben. Dit is namelijk mijn dertigste muts die ik afgelopen zaterdag, aan het eind van week dertig dus, afmaakte.
Toen ik begin juli terugkwam uit Curaçao, was ik halverwege nummer 23 en 24 (24 had ik thuis laten liggen en stamde dus nog van eind mei, 23 begon ik op Curaçao, maar was nog niet af toen we terug gingen). Ik breide dus in minder dan een maand twee halve en zes hele mutsen. Pff.
Eigenlijk had ik het op willen geven, dat hele idee van een muts per week. Want hoe leuk ik mutsen breien ook vind, ik begon het een beetje zat te worden. Maar ja, die twee halve moesten af. En dan misschien nog twee, dan had ik het toch een half jaar volgehouden. En toen had ik het ineens weer te pakken.
Vanaf nu ga ik er maar één per week maken (en dus ook maar één blogpost per week over mutsen plaatsen), zodat ik tussendoor ook aan andere projecten kan werken. Dat lijkt me net iets leuker.

Maar goed. Muts 30 is een puntmuts. Elvenmuts, kaboutermuts, hoe je het ook noemen wil. Ik zie ze al jaren op allerlei breiblogs verschijnen, dus ik wilde het ook wel eens proberen. Natuurlijk was ik te eigenwijs om een patroon te gebruiken. Het eindresultaat is niet puntig genoeg naar mijn zin en eigenlijk te wijd aan de onderkant (het had een kindermuts moeten worden). Wel heel leuk om te breien, maar ik moet nog wat rommelen met de manier waarop.

p.s. mijn nieuwste schrijfsel, waarin ik ineens in een ambulance zit en besef dat tijd relatief is, lees je hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten