maandag 16 april 2018

{creatief} 52 mutsen :: 14 - PastelstreepIk heb het volgens mij al eerder gezegd; dit soort mutsen ga ik steeds leuker vinden. Om te dragen (maar dat zal binnenkort niet vaak meer nodig zijn), maar ook om te maken. Zeker om restjes te verwerken is het ideaal. Je breit gewoon door tot je garen op is, of tot de bovenkant lang genoeg is (want je kunt overdrijven met de loze ruimte op je hoofd - vind ik). In dit geval had ik toch nog wat garen over, dus ik denk dat ik nog maar zo'n muts moet maken. Het is trouwens ook een heerlijk "patroon" (want dat is het dus niet echt) als je te moe bent om echt na te denken bij wat je doet.

Wat ik gedaan heb: 80 steken opgezet met naald 4 (dit was garen Julia van Zeeman), ribbelsteek  3 recht, 1 averecht, 2 recht, 2 averecht. Na ongeveer 10 cm meerderen (3 steken recht, dan 1 steek twee keer breien - je hebt dan 100 steken op je naald) vanaf dat punt alleen maar recht en kleuren wisselen wanneer dat uitkwam.
Toen de bovenkant lang genoeg was heb ik een "snelle afwerking" gedaan - afwisselend een ronde 2 steken samenbreien en een ronde gewoon recht breien tot er minder dan 10 steken over zijn.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb nog niet zoveel mutsen gebreid, maar je zou er zo wel zin in krijgen.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je eenmaal de slag van het rondbreien hebt is een muts echt een heerlijk gemakkelijk projectje. Proberen er elke week één te breien is weer wat minder gemakkelijk... ;-)

   Verwijderen
 2. Hij is leuk geworden! Zo’n soort model heb ik voor mezelf ook, hoewel die loze ruime bij mijn uitvoering kleiner is uitgevallen dan ik verwacht had.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, die loze ruimte valt de ene keer heel anders uit dan de andere keer. Is ook afhankelijk van de maat en vorm van je hoofd en de manier waarop je hem draagt, denk ik. De vriend van mijn dochter zocht in December een muts uit mijn voorraad die bij hem ook veel loze ruimte had, terwijl ik dat niet zo bedacht had... (ik vouwde de rand dubbel, hij niet).

   Verwijderen